Hirdetés
Győr+
2018.03.12. 18:30

Hazavitték Elmót, meglátogattuk új otthonában

Elmo a Győr+ Mancsok első szerencsés kutyusa, akit örökbe fogadtak. Március első hétvégéjén költözött gazdihoz, mi egy héttel később meglátogattuk.

Hirdetés

Elmót, a német- és kaukázusi juhászkutya keverék kölyköt február 27-én mutattuk be a kedves olvasóinknak a „Győr+ Mancsok – Vigyél haza!” című rovatunkban. Egyetlen nap telt el, és Horváth Patrícia, a Győri Állatmenhely gondozója értesített: valakinek megtetszett a csöppség, lefoglalták. Hihetetlen volt az öröm, bár bevallom, kicsit féltem, hiszen Bogira, a Győr+ Mancsok első kutyusára is volt már érdeklődő, ám az ő örökbefogadása végül meghiúsult – azóta sem értjük, miért. Ezért is vártam annyira, hogy Elmót tényleg elvigyék. Március első hétvégéjén ez az imádnivaló kiskölyök valóban beköltözött új otthonába, Győrszentivánra. Egy kedves úr, Bella Ferenc és párja, Sőregi Mária fogadták be családjukba. Mi egy héttel később meglátogattuk, kíváncsiak voltunk, hogy érzi magát az új helyen.

Hirdetés

Elmo és a gazdik – nagy a szeretet

Egy családi ház udvarán találkoztunk újra Elmóval, a gazdinak igazából mondania sem kellett semmit, mi azonnal láttuk, hogy kisbarátunk jól érzi magát. Két hete láttuk utoljára a menhelyen, elképesztő volt a változás: az első szembetűnő dolog az volt, hogy hatalmasat nőtt, és realizáltam, hogy bár nemrég még az ölembe vettem és babusgattam, már biztos, hogy nem tudnám megemelni sem. De a legfontosabb változás mégiscsak az volt, ahogyan viselkedett: felszabadultan és boldogan. Mintha dicsekedni akart volna, hogy helló srácok, ez az új otthonom, végre van egy szerető családom, és van kert, ahol szaladgálhatok. Őszintén meghatott a boldogsága, és csak remélni tudom, hogy a még gazdira váró Győr+ Mancsok-kutyusnak, Boginak is hasonlóan jó sorsa lesz végül, meg persze az összes menhelyi állatnak! Egyébként Fűszer, a harmadik kutyus is szerencsés,  hétfőn délután kaptuk a nagy hírt, hogy lefoglalták a kis csámpást, és hamarosan ő is gazdihoz költözik. Erről később bővebben is beszámolunk.

Elmo most már kedvére játszhatozhat új otthonában

Elmo vidáman szaladgált, ugrándozott, játszott, bújt oda hozzánk, közben arról faggattam a gazdit, miért pont őt választották. Bella Ferenc elmondta, mikor meglátta Elmóról a képeket, azonnal megtetszett neki. Mindig is imádták a kutyákat párjával – ő kifejezetten a nagytestű kutyusokat –, eddig egy német juhász volt hűséges társuk, ám ő sajnos ősszel örök álomba szenderült. Akkor úgy voltak vele, egyhamar nem lesz a helyére másik eb, majd idővel, de Elmo mindent megváltoztatott. Az újdonsült gazdi lelkesen mesélt az első találkozásukról: bement hozzá a menhelyre – akkor még csak megnézni –, Elmo pedig bár eleinte félénk volt, hamar feloldódott és ráugrott, jelezve, hogy ideje hazavinni, és így is lett. Ferenc még várni szeretett volna az örökbefogadással, hogy előkészítse a kutyusnak otthon a helyet, de nem bírta ki, hogy ne vigye haza azonnal Elmót. Mondhatni, első látásra kiválasztották egymást, Elmo pedig imádja az új helyét.

Kedves gazdik, nagyon köszönjük, hogy menhelyi állatot fogadtak örökbe! Drága Elmo, hosszú, boldog gazdis éveket kívánunk neked!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat