Hirdetés
Győr+
2012.03.17. 14:38

Hazai pályán a Magyar Kupáért

Pénteken és szombaton az egyetemi csarnok ad otthont a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének. Az UNI Seat Győr csapata szeretné emlékezetessé tenni az első győri rendezésű tornát, amihez szükség lesz a közönség támogatására is.

Hirdetés

A házigazda UNI Seat Győr mellett a címvédő Uniqa Euroleasing Sopron, a Pécs 2010 és a ZTE NKK jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Tavaly ugyanez a négy csapat vett részt a tornán, a győriek pedig jó szívvel gondolnak vissza az akkor Körmenden megrendezett final fourra. A zöld-fehérek az elődöntőben ugyan alulmaradtak a pécsiekkel szemben, ám a ZTE legyőzésével megszerezték történetük első érmét. Idén a csapat tagjai azt szeretnék, ha a bronznál fényesebb medál kerülne a nyakukba.

Hirdetés

– Sporttörténeti pillanat ez a klub életében, amit szeretnénk a játékunkkal is emlékezetessé tenni. Azért is vállaltuk a rendezést, mert ezzel szeretnénk tovább növelni az esélyeinket. Idén már bebizonyítottuk a magyar kosárlabda-társadalomnak, hogy ütőképes csapatunk van, amely hazai pályán, közönsége támogatása mellett nyerhet is. Jó tapasztalatszerzési lehetőség ez a klubnak és a játékosoknak egyaránt, hasonlóképp az Euroliga-szerepléshez.

Sok mindent meg kell tanulnunk, többek között azt, hogyan lehet két nap alatt két komoly tétmérkőzést az elvárt színvonalon lejátszani. Előzetesen ugyan lehet beszélni arról, mi vár ránk, de csak akkor tudjuk majd meg igazán, ha átéltük ezt a szituációt. Szeretnénk magas szinten játszani, megkoronázni az egész éves munkánkat és a teljes taktikai repertoárunkat bemutatni. Edita Sujanová után Vincze Viktória is megsérült, de megfogyatkozott csapatunk szervezettségben és játék – erőben is előrelépett az őszihez képest – mondta elöljáróban Fűzy Ákos, a győriek vezetőedzője.

A zöld-fehérek az elődöntőben ismét a pécsiekkel kerülnek szembe. A győriek a bajnoki alapszakasz során idegenben és hazai pályán is legyőzték a mecsekaljaiakat, így önbizalommal felvértezve várhatják az újabb találkozást. Zseljko Djokics, az ellenfél mestere korábban Fűzy Ákos segítője volt Pécsett, együtt nyertek bajnokságot és kupát, így egymás gondolataival is tisztában vannak.

– Természetesen jól ismerjük egymást Zseljko Djokiccsal, ennek ellenére azért a legutóbbi mérkőzésünkön kicsit meglepett minket az alacsony szerkezettel. Ilyet eddig nem láthattunk tőlük, bár részben a kényszer vitte rá a pécsieket a váltásra, hiszen Aida Pilav január óta nem szerepel a csapatukban. Mindig előfordulhat tehát valamilyen meglepetés, de az idő rövidsége miatt nagy változások nem várhatók. Pár apró finomítással mi is készülünk, amelyekből reményeink szerint előnyt tudunk kovácsolni. Úgy gondolom, az elmúlt mérkőzéseken kellő önbizalmat szereztünk a pécsiek ellen, remélem, tudunk még jobban is játszani, mint a legutóbbi találkozásunkkor – mondta bizakodva a vezetőedző.

Az UNI Seat Győr sokat profitálhat abból, hogy hazai közönsége előtt szerepelhet. Az egyetemi csarnok lelátóit megtöltő drukkerek a nehéz pillanatokon is átsegíthetik a zöld-fehéreket.

– Úgy látom, valami megmozdult Győrben. A klub igyekszik becsábítani a nézőket az egyetemi csarnokba, és a csapat játéka és eredménysora is pozitív hatással van a nézőszám emelkedésére. Szeretnénk, ha a kétnapos tornán ez még tovább duzzadna, hiszen a legutóbbi Pécs elleni bajnokinkon is sokat számított a közönség segítsége. Mikor a vendégek újra meg újra felzárkóztak, csapatunk a szurkolók biztatásából tudott erőt meríteni. Remélem, minél nagyobb számban és minél hangosabban buzdítanak majd minket, amit szeretnénk jó játékkal meghálálni, valamint azzal, hogy harcolunk a győri színekért.

Fontos tudnivalók

A Magyar Kupa négyes döntőjére egynapos belépőjegy ezer forintért vásárolható, a kétnapos belépő ára ezerötszáz forint, míg a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés. A szurkolókat elkülönített szektorokban helyezik el, a beléptetés a szektorok melletti bejáratokon, szeparáltan történik. A pécsiek az A, a soproniak a C, a zalaegerszegiek a D, míg a győriek az I és J szektorokban foglalhatnak helyet. Pénteken 16.45 órakor kezdődik a Győr–Pécs elődöntő, majd 19 órakor a Sopron és a ZTE csap össze. A bronzmérkőzést szombaton 13.45 órakor rendezik, míg a fináléban 16 órakor dobják fel a labdát.

Lakner Gábor

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat