Győr+
2011.12.21. 07:23

Havazott Győrben

Hajnalra néhány centis hó lepte el a győri utakat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pedig napközben is várható térségünkban havazás.

A GYŐR-SZOL már hajnalban megkezdte a hóeltakarítást, valamint az utak sózását.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte, hogy napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, eleinte nyugaton, északnyugaton, később a középső és a keleti országrészben is várható havazás.

Nyugaton napközben havas eső, eső is valószínű. A délnyugati szél időnként megélénkül, estétől az északnyugatira forduló szelet a Fertő-tó térségében olykor erős lökésék kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 fok körül, az Alpokalján és a Kisalföld nyugati felén 3, 5 fok között alakul. Késő este +1, -4 fok várható.

Csütörtöktől számíthatunk több-kevesebb napsütésre, és csak helyenként lehet hózápor, szombaton azonban erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható csapadék; nyugaton ónos eső, havas eső, keleten havazás valószínű. Szombaton az északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódik, amely csak vasárnap napközben mérséklődik.

Gyenge melegfronti hatás miatt fejfájás, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, nőhet a reakcióidő.