Győr+
2014.04.16. 11:52

Határmenti tevékenység

A határon átnyúló munkaerő-mobilitás elősegítése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja nagy hangsúlyt fektet, a szomszédos ausztriai és szlovákiai munkaügyi szervezetekkel, munkaerő-piaci szereplőkkel való partnerségi együttműködésekre.

A partnerségek célja a foglalkoztatás bővítése, a munkaerő-piaci információk és a képzési lehetőségek széles körben történő ismertetése. Együttműködő partnerként részt veszünk a szlovák és az osztrák határmenti EURES-T Társulások munkájában, tevékenységeik magvalósításában.

A határmenti partnerségek keretében az oktatási illetve szakképzési intézmények és a munkaerőpiac közötti kapcsolatok erősítése érdekében kiemelten foglalkozunk a pályakezdő fiatalok tájékoztatásával határmenti fórumokon, állásbörzénken, pályaválasztási kiállítások és gyárlátogatások alkalmával. Speciális információkat szolgáltatunk a munkavállalók és a munkáltatók számára, munkaadói szolgáltató hálózat keretében vállalkozás fejlesztési tanácsadást nyújtunk a határ menti régióban előforduló migrációval kapcsolatos problémák megoldásában. A foglalkoztatással kapcsolatos kérdéseken túl nagy hangsúlyt fektetünk a határmenti régióban a munkaerő-piaci képzési irányok feltárására, valamint az információs rendszerek összehangolására.

Az Eures-T Danubius Határmenti Társulás Irányító Bizottsági ülésére a múlt héten került sor Komarnóban, a rendezvényen napirendi pontként szerepelt a társulás elnökének megválasztása is. A partnerség elnöki pozícióját korábban Pákozdi Szabolcs, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának volt igazgatója töltötte be. Az Irányító Bizottság szavazásának eredményeként az EURES-T Danubius Határmenti Társulás elnöki posztját Major Ernő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója nyerte el.

Az Eures-T Pannonia Határmenti Társulás Irányító Bizottsági ülése az osztrák kollégákkal április 29-én Győrben, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal épületében kerül megrendezésre.(X)