Hirdetés
Győr+
2013.07.16. 10:57

Három tábor a múzeumtól

Augusztus közepére szervezik a gyerekprogramokat.

Hirdetés

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum az augusztus ötödikével kezdődő hétre szervezi „Szín-játszó” — Színház az egész világ! című rendezvényét a 10 és 14 éves kor közötti gyerekeknek. A Borsos Miklós Múzeumban (Apor Vilmos püspök tere 2.) várják azokat, akik kíváncsiak arra, mi van a kulisszák mögött, milyen is belülről a színjátszás.

 

Hirdetés

Bemutatják a különböző korok és kultúrák jellegzetes színi előadásait, de díszletet is tervezhetnek, jelmezeket, maszkokat, színházi plakátot készíthetnek a kicsik, akik ellátogatnak a győri Nemzeti Színházba is.

 

Egy héttel később veszi kezdetét a „Mesevár-Mesetár” — Minden napra egy mese, amely a hat és tíz év közötti korosztályt célozza meg, szintén a Borsos Miklós Múzeumban. „Barangoljunk együtt a mesék világában! Alkoss velünk mesevárat, sárkányt, királylányt; készíts jelmezeket, meseillusztrációkat! Hallgassuk és játsszuk el együtt a meséket!” – invitálnak a szervezők.

 

Szintén augusztus 12-től, de a 12-18 éveseknek nyílik a „Fotó-Alkotótábor” az Esterházy-palota foglalkoztató terében (Király u.17.). Itt a fényképezés történetével, a pillanatképek készítésének hagyományos technikáival éppúgy megismerkedhetnek a fiatalok, mint azzal, hogyan kell camera obscurát, fotogramot, digitális fotókat készíteni, de eligazítást kapnak a különféle fotóműfajok rengetegében is – közölték portálunkkal a szervezők.

 

Pál Gergő

likeold
a fb oldalunkat