Győr+
2014.04.11. 12:05

Három százalék alá esett a munkanélküliség Győr-Moson-Sopron megyében

Egy hónap alatt tizedével, egy év alatt felével csökkent a regisztrált álláskeresők száma Győr-Moson-Sopronban, a munkanélküliségi arány pedig három százalék alá esett - áll a megyei kormányhivatal munkaügyi központja által az MTI-hez pénteken eljuttatott adatsorban.

A március utolsó napján nyilvántartott álláskeresők száma 6035 fő volt, ami 620-szal kevesebb a február végi és 5902-vel alacsonyabb a tavaly márciusi záró adatnál. Valamennyi munkaügyi kirendeltségen kevesebb volt az álláskereső mint egy hónapja vagy egy éve. A 2,9 százalékos munkanélküliségi ráta egy hónap alatt 0,3, egy év alatt 2,9 százalékos javulást jelent.

A képzetlenek aránya jelenleg a legalacsonyabb az országban, amely a jobb foglalkoztatási helyzetnek köszönhető, valamint annak, hogy a képzéseknél elsősorban a képzetlenek kerülnek bevonásra, ezzel elhelyezkedési lehetőségeik javulnak, jegyzik meg.

A múlt hónapban 3762 kiközvetíthető álláshely szerepelt a munkaügyi központnyilvántartásában, ebből 2427 volt újonnan bejelentett. Előbbi adat 21,6, utóbbi 43,8 százalékos emelkedést mutat az előző havihoz képest, írják.

Mint közölték, márciusban a feldolgozóipar területéről érkezett be a legtöbb állásajánlat, az összes 26 százaléka.

 

(MTI)