Győr+
2011.08.19. 09:17

Három első díjat adtak át a honismereti pályázaton

Zsúfolásig megtelt a Megyeháza díszterme szerdán délelőtt Győrött, mikor is a „Szülőföldünk” megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat eredményhirdetését és díjkiosztóját tartották. A kiváló színvonalú pályázatok miatt, három első díjat osztottak ki, felnőtt helytörténeti kategóriában.

A meghívottakat Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, Néma Sándor, a „Szülőföldünk” Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesület elnöke és a pályázatokat elbíráló bizottság tagjai köszöntötték.

A „Szülőföldünk” Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete – főként a megyei és a győri városi önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával – több mint három évtizede, 1974 óta szervezi és koordinálja a megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázatot. Az idei pályázatra ismét szép számmal érkeztek felnőtt, ifjúsági és általános iskolás pályamunkák az elhivatott és lankadatlan érdeklődésű és szorgalmú pályázóktól.

Az „eredménylista” szerint a 102 benyújtott pályamunkából 79 volt értékelhető, azaz díjra, könyvjutalomra vagy oklevélre érdemes. Helytörténeti kategóriában 60, néprajzi témában 12, fotó kategóriában 7 pályázatot értékelt a zsűri (22 felnőtt, 52 ifjúsági.)

A kiváló színvonalú pályázatok miatt, három első díjat osztozzak ki, felnőtt helytörténeti kategóriában: Hárs József (Sopron) … Magyarország az Ön lábai előtt hever, Császári Fenség!… 1848-49 ezúttal nem úgy, ahogyan megszoktuk…; Takács Istvánné (Győr) Családom históriája; Torma Margit (Sopron) A mai Újkér hősi halottjai… Mind a három pályázat kiadásra érett munka. Győr város különdíját Torma Attila kapta, „Városi poli-tik-tak” jeligés, Változatok egy sétányra, avagy kegyeleti emlékpark Győrben – a Bisinger című munkájáért- tájékoztatta lapunkat Ponty Zita megyei sajtóreferens.