Győr+
2011.08.19. 17:36

Három arany, két bronz és hét kvóta a magyar termés a kajak-kenu világbajnokságon

A magyar csapat három arany- és két bronzérmet, valamint hét londoni kvótát gyűjtött a péntek délutáni döntők során a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Az első aranyérmet a parádésan versenyző Csipes Tamara szállította a kajak egyesek 1000 m-es versenyében, majd jött a szegediek kedvence, Vajda Attila, aki amellett, hogy nagyszerű győzelmet aratott C-1 1000 m-en, szerzett egy kvótát is Magyarországnak a jövő évi olimpiára. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású női kajaknégyes első helyével további négy ötkarikás indulási jogot gyűjtött, ráadásul megvédte címét.

A Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakpáros harmadik lett 1000 m-en, s ugyan a férfiak hasonló számában versenyző Dombi Rudolf, Kökény Roland kettősnek nem sikerült dobogóra állnia – a hatodik helyen végzett -, de ezzel is kiharcolt további két kvótát. A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Vasbányai Henrik és Németh Szabolcs alkotta kenunégyes Medveczkyékhez hasonlóan harmadikként ért célba.

A Kozmann György, Korisánszky Péter kenus duó utolsó, azaz kilencedik lett az 500 m-es fináléban, míg Dombvári Bence (K-1 1000 m) a B döntőben negyedikként zárva összesítésben a 13. helyen zárt.

A két táv többi számában szombaton rendezik a finálékat.

A 34-35 fokos, rekkenő hőség ellenére több ezren buzdították a magyarokat a Maty-éren.

(MTI)