Hirdetés
Győr+
2016.06.09. 16:11

Harminc és fél millió forint gyűlt össze a Stroke centrum javára

Harminc és fél millió forint gyűlt össze abban a közösségi kapmpányban, amit a Kisalföld napilap és Győr önkormányzata hirdetett meg a Stroke-centrumért.

Hirdetés

Az összeg kétharmadát a Kisalföld felhívására magánszemélyek és cégek adták össze, Győr városa pedig 10 millió 250 ezer forinttal járult hozzá a kampány sikeréhez, amelyből 6 millió 250 ezret az önkormányzat, négymillió forintot pedig a Győr-Szol Zrt. állt – hangzott el a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, az önkormányzat számára fontos, hogy nemes célokhoz a nevét adja és anyagilag is támogassa, márpedig a Stroke-centrum fontos, mert az itt élők egészségét szolgálja. A polgármester szerint az összefogás újabb szép példa arra, hogy a győriek tudtak együtt gondolkodni és együtt cselekedni.

Hirdetés

Dr. Tamás László János főigazgató felidézte, hogy áprilisban kereste meg a kórházat a Kisalföld főszerkesztője, Nyerges Csaba, akkor született meg a gondolat, s a több mint harminc millió forint rekordgyorsasággal gyűlt össze és a politika is rekordgyorsasággal döntött a támogatás mellett.

Nyerges Csaba főszerkesztő felidézte, hogy korábbi kampányaik is sikeresek voltak, azokat sokan támogatták, közöttük nagyon sok kis nyugdíjas, akik ezer-kétezer-háromezer forintot ajánlottak fel szerény havi keretükből. A négyezer támogató nevét a Kisalföld pénteki számában közli.

Jelen volt a rendezvényen Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő is, aki a kampányt méltatva úgy fogalmazott, örömmel viszi a győriek jó hírnevét Budapestre.

Az összegyűlt pénzből megújul a Stroke-centrum eszközparkja. Lehetővé válik egy 14-16 millió forintos speciális ultrahangkészülék beszerzése, vásárolnak egy 7 millió forintos kontrasztanyag adagolót, valamint 2,5 millió forint értékben hat darab komplett sugárvédő eszközt.

A maradék összeget az orvosok továbbképzésére költik.

A kampány hatékonyan járult hozzá ahhoz, hogy az itt élők időben felismerjék a stroke tüneteit, és észlelésük esetén azonnal mentőt hívjanak, mert a teljes felépülés szempontjából a gyorsaság nagyon fontos – jelezte a főigazgató azt, hogy a pénzbeli támogatás mellett más fontos hozadéka is van a kampánynak.

Koloszár Tamás

fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat