Hirdetés
Győr+
2011.11.28. 11:09

Hamis játékok a határon

Összesen 13 millió forint értékű hamis játék került elő egy szlovák rendszámú konténerszállító tehergépjárműből Vámosszabadinál.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vámosszabadinál ellenőriztek egy Kínából Magyarországra tartó, szlovák rendszámú gyermekjátékokat szállító konténerszállító tehergépjárművet.

Az ellenőrzés során a konténerből előkerül 300 db Mercedes F1 utánzatú játékautó, valamint 8.050 db Thomas és barátai, Hupikék törpikék, Cars 2, Bakugan és Transformers rajzfilm figurák másolatai.

A pénzügyőrök megállapították, hogy a jogvédelem alatt álló autókat karácsonyi vásárokon – a versenytárs beleegyezése nélkül – akarták forgalomba hozni, illetve a rajzfilmfigurákra vonatkozóan a jogdíjakat nem fizették meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a mintegy 13 millió forint értékű gyermekjátékokat lefoglalta, majd áru hamis megjelölése bűncselekmény és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóihoz.

Hirdetés