Győr+
2011.08.23. 07:38

Hamarosan nyit az állatkerti bemutatóközpont a Füles-bástyában

Hétszáz négyzetméteres állatkerti bemutatóközpont nyílik ősz végén a belvárosi Füles-bástyában. A 150 millió forintos beruházás jóvoltából a bástya és kazamata megújul, visszanyeri középkori szépségét és hasznosságát.

A leendő kiállítás nem csupán egy szokványos állatbemutató lesz. A betelepített élő növényzet mellé hatalmas, természethűen kidolgozott trópusi fatörzsek kerülnek műgyantából. Tudományos igényességgel megvalósított, hiteles amazóniai látvány fogadja majd a látogatókat, akik így a térség gazdag flórjáról és faunjáról is áttekintést kapnak.

Rendhagyó módon a kiállítás több pontján megjelenik az ember. Bepillantást nyerhetünk az őslakosok életébe, de szembesülhetünk a napjainkban folytatott kíméletlen erdőirtás következményeivel is. Az állat- és növényvilág bemutatása mellett a látogatók megismerhetik Győr, a győri vár történetét a falakra helyezett tablók segítségével.

A Füles-bástya turisztikai célú hasznosítása című projekt az Európai Unió 85 százalékos finanszírozásával valósul meg. Az önrészt az önkormányzat és az állatkert állja.