Hirdetés
Győr+
2016.03.16. 13:05

Hamarosan indul az idei Egészség-Piac Győrben

Az idén már 22-ik alkalommal rendezik városunkban az egészségmegőrző programsorozatot, amely 12 állomáson várja a győrieket április 1. és május 8. között.

Hirdetés

„A győriek körében nem véletlenül népszerű esemény minden évben az Egészség-Piac, amelynek egy-egy állomására családok közösen, idősek és fiatal emberek egyaránt előszeretettel látogatnak el, hiszen egyrészt díjmentesen juthatnak olyan szűrésekhez, amelyek révén képet kaphatnak egészségi állapotukról, másrészt pedig az előadások és tanácsadás révén olyan hasznos információkkal is gazdagodhatnak, amelyek hozzájárulnak az életmódjuk egészségesebbé tételéhez.” – nyilatkozta portálunknak dr. Somogyi Tivadar alpolgármester.

 

Hirdetés

Miklósyné Bertalanfy Mária WHO koordinátor hozzáfűzte, Győr 1993 óta rendezi meg a programsorozatot az április 7-i Egészség Világnaphoz kapcsolódva a WHO Egészséges Városok Program keretében. Kifejtette, 2016-ban 12 városrészben lesznek elérhetőek a szolgáltatások, amelyek széleskörű összefogás mentén jöttek létre, hiszen a rendezvények közművelődési és oktatási intézmények együttműködésével, önkormányzati képviselők és számos egyéb partner támogatásával valósulnak meg. Az Egészség-Piac programsorozattal a szervezők a lakosság figyelmét szeretnék ráirányítani a saját egészségük fontosságára. Az egyes helyszínekre ellátogatók szűréseken vehetnek részt, tájékozódhatnak az egészségük megőrzésénének lehetőségeiről, továbbá életmód programokkal és egészséges termékekkel várják őket.

 

 

A résztvevőket az egyes helyszíneken többek között vérnyomás-, koleszterin-, vércukorszint mérés, testsúly-, testzsír-mérés, testtömeg index, csontsűrűség vizsgálat, PSA mérés, szemvizsgálat, hallás vizsgálat várja. Előadásokat hallgathatnak meg különböző egészségügyi témákban, a legkisebbeket pedig gyermekprogramok is szórakoztatják.

Az Egészség Világnap 2016. évi, WHO által ajánlott témája a diabétesz, így a cukorbetegség kérdésköre kiemelten is megjelenik majd az egyes helyszíneken. Az Egészségpiac időrendje, helyszínei megtalálható az egeszseg.gyor.hu honlap Egészség-piac menüpontjában, valamint a rendezvény facebook oldalán, ahova folyamatosan felkerülnek a részletes programok is, de az aktuálisan soron következő helyszíneket újságunk programajánló rovatában is rendszeresen közöljük.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter – illusztráció

likeold
a fb oldalunkat