Magyar hagyomány, német modernitás

Hagyományos magyar szalagavató volt az Audi Hungaria ÁMK-ban

Győr+
2021.12.15. 08:54

Az elmúlt tanévben a járvány miatt elmaradt a szalagavató, de idén az alkalomnak megfelelően ünnepelhették a végzősöket – természetesen az érvényes járványügyi előírások betartása mellett.

A győri intézmény – amely a „Kiváló külföldön működő német iskola” címet viseli – az ünnepélyesen feldíszített sportcsarnokban fogadta a két érettségiző osztály diákjait, szüleiket és tanáraikat, valamint a meghívott vendégeket.

Dirk Lange főigazgató helyettes köszöntötte a jelenlévőket és bíztató, ugyanakkor elgondolkodtató szavakat intézett a végzősökhöz. Kiemelte a szalagavató hagyományának jelentőségét: a szalag az összetartozás jelképe, szimbolizálja a közösséget, amelynek a fiatalok részei, valamint az előttük álló közös célt is. A főigazgató helyettes sok sikert kívánt a diákoknak – mind az ünnepséghez, mind az érettségire való felkészüléshez és a személyes életútjukhoz – hangsúlyozva, hogy az Audi Hungaria ÁMK-ban megszerzett tudással megfelelően felvértezve léphetnek ki a negybetűs életbe.

A szalagok ünnepélyes kitűzése mellett nem hiányozhatott a hagyományos osztálytánc, valamint a 12. és 11. osztályosok beszéde és köszöntője sem. A hivatalos program, amelyet többnyire vicces fotókból összeállított osztályvideók és zenés produkciók színesítettek, az érettségizők modern táncával végződött. Végül, a hagyománynak megfelelően, a végzős diákok felkérték szüleiket egy táncra.

A német-magyar találkozások iskolájában megrendezett szalagavató ünnepség az interkulturális közösség, valamint a hagyomány és a modern kor összekapcsolódásának remek példája.

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria ÁMK | #szalagavató |