Hirdetés
Győr+
2016.01.07. 14:25

Ha kedd, akkor art film

Idén is jó filmekkel találkozhatunk a Rómer Házban. Pongrácz Balázs, az I love Mozi közösség vezetője, illetve a ház mozi-felelőse számolt be a Győr+ Rádióban Bajzát Zsuzsi vendégeként, milyen filmekkel várják az érdeklődőket januárban.

Hirdetés

Január 9-én, szombaton, 19 órakor a közönség a Balaton Method című filmet tekintheti meg. A Balaton Methodban 17 magyar zenekar – köztük a Quimby, a Middlemist Red, a Soerii amp; Poolek, az Elefánt, a Bin-Jip, a Subscribe -, valamint több száz további zenei közreműködő fogott össze, hogy elkészüljön Szimler Bálinték Kodály Method-videóinak egészestés lezárása. A film egyszerre emberi, szórakoztató, néhol nosztalgikus, de kor- és zenetörténeti jelentősége szempontjából is egyedülálló.

Január 10-én, vasárnap két alkalommal vetítik Az anyám és más futóbolondok a családban című előadást, ami négy generáció történetét dolgozza fel az 1900-as évek elejétől a 2000-es évek elejéig. A film 16 órakor és 18.30-tól lesz látható a Rómer Házban.

Hirdetés

„Az esti előadás után közönségtalálkozón vendégünk lesz a film rendezője, Fekete Ibolya”- árulta el Pongrácz Balázs. A délutáni előadásra megváltott jegyek is alkalmasak a közönségtalálkozóra.

 

 

Keddenként képzőművészeti filmeket vetítenek a Rómer Házban. Ez a kezdeményezés január 12-én a Nagy Múzeum című filmmel kezdődik. A történet a Bécsi Szépművészeti Múzeum mindennapjairól szól. A vendég Szabadvári Attila grafikus művész, kiállítás kivitelező lesz, aki a Rómer-múzeum munkatársa. „A nézők májusig találkozhatnak fotós, animációs filmekkel, de szeretnénk bevonni az építészetet is a vetítésekbe” – tette hozzá a közösségi vezető.

Havonta egyszer csütörtökönként is érdemes lesz ellátogatni a Rómer Házba, hiszen a vetítések másik tematikája a felnövekedés lesz. Ezt a témát a Sráckor című alkotással indítják január 21-én 17 órától. Ez egy példátlan fikciós filmes kísérlet és egyedülálló mozis élmény, amely ugyanazt a néhány színészt követi egy 12 éves időszakon át, 2002-től 2013-ig.

Január 24-én délután 5 órától az érdeklődők a Rendkívüli mesét nézhetik meg. A film animációs szkeccs film, ami Edgar Allan Poe novelláit dolgozza fel. 18.30-kor pedig a Victoria című filmet tekinthetik meg a Rómer Házba látogatók.

 

 

További vetítéseket és információkat az I love Mozi Facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

 

Forrás: facebook.com/romerhaz

likeold
a fb oldalunkat