Hirdetés

Győzött és vezeti a tabellát az ETO

Győr+
2019.09.15. 19:59

A Győr élre állt a labdarúgó Merkantil Bank Ligában, miután a nyolcadik fordulóban vasárnap 2-0-ra nyert a Szolnok vendégeként.

Hirdetés

Jól kezdődött a Győr számára, hiszen egy labdaszerzést követően Szánthó pontos passzát Szimcsó juttatta a hazai kapuba, megszerezve ezzel a korai vezetést. (0-1).

A gyors gól megzavarta a hazai csapat játékát, amelyet rossz megoldások, pontatlan passzok jellemeztek. Az ETO-nak ekkor még nem sikerült növelni az előnyét, a hazaiak pedig kijöttek a gödörből, egyre biztosabban játszottak, de a zöld-fehér mezőnyfőlény megmaradt.

Hirdetés

A szolnokiaknál az első igaz próbálkozás Laczkó Milán nevéhez fűződik, aki távolról tesztelt Horváth Tamást, de a kapus a helyén volt. Laczkó kicsivel később ugyanúgy messziről szúrta a kapura a labdát, de a győri kapus eszén nem tudott túljárni.

Az ETO türelmes játékkal próbálta a hazai csapatot hibázásba hajtani, de szünetig a mezőnyjátékon kívül nem sok minden történt, egy veszélyesen belőtt szolnoki szögletet magabiztosan szelídített meg Horváth kapus.

Végül a szünetre egy gólos győri előnnyel vonultak a csapatok.

A szünet után majdnem kettőre nőtt az ETO előnye, szépen lejátszott akció végén Molnár-Farkas védett nagyot. Négy perccel később válaszolt a hazai csapat, Rokszin passzát Simon fejelte a győri kapura, de a Horváth magabiztosan védett.

Mindkét edző cserére szánta el magát, a győrieknél Borbély váltotta Charizopulost, a Szolnoknál Földi érkezett Kovács helyére.

A 60. percben Andric szép mozdulattal, félfordulatból lőtt kapura, de kicsit célt tévesztett, pedig szép gól lehetett volna.

Egymást követően mind a két csapat cserélt. Annus váltotta Simont, míg az ETO-nál Horváth Zoltán érkezett Szánthó Regő helyére.

A 69. percben eldőlt a mérkőzés, megszerezte csapatunk második találatát, kettőre nőtt előnyünk Andric N. szép gólt lőtt (0-2).

Érdekesség egyébként, hogy Andric és Szimcso a Vasas elleni derbi után ismét gólokat jegyeztek, csak éppen most fordított sorrendben!

A mérkőzés végéig már nem változott az eredmény, a WKW ETO FC Győr ezzel a győzelemmel visszavette a tabellaelsőséget.


A Budafok és a Csákvár is vereséget szenvedett, a tabella eleje jelenleg így áll a Merkantil Bank liga 8. fordulójában:

1. WKW ETO
2. Siófok
3. Budafok
4. Csákvár
5. MTK
6. Vasas
7. Gyirmót

A következő mérkőzését szerdán játssza az WKW ETO a Nyíregyháza Spartacus ellen.

Összefoglaló:

SZOLNOKI MÁV FC – WKW ETO FC 0-1

Szolnok kezdő: Molnár- Farkas- Csirmaz, Horgosi, Tamás, Kotula- Tisza, Kovács (Földi 55.) – Szabó P., Rokszin (Vólent 80.), Laczkó- Simon (Annus 67.)

WKW ETO kezdő: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Kalmár – Bagi, Charizopulos (Borbély 55.), Vashkeba – Szánthó (Horváth Z. 67.), Szimcso (Gránicz , Andric

Gólszerzők: Szimcso V. (3.), Andric N. (69.)


Az NBII-es mezőny másik csapata a Gyirmót FC Győr hazai pályán a Dorog csapatát fogadta, s bár Szarka révén vezetést szerzett, mégsem tudta otthon tartani a három pontot. A Dorog előbb szépített, majd a győzelmet is megszerezte. A Gyirmót ezzel visszacsúszott a tabella hetedik helyére. A sárga-kékek a 9. fordulóban Soroksárra utaznak.

Fotó és forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |
likeold
a fb oldalunkat