Győr+
2011.07.21. 14:56

Győrtől az osztrák határig tekerhetünk – új bicikliút épül

Kezdődik a Mosonmagyaróvárt az osztrák határral összekötő kerékpárút építése. A kivitelezésre kiírt közbeszerzés nyertesével, a Magyar Aszfalt Kft.-vel csütörtökön aláírták a megbízási szerződést; ezzel hivatalosan is megkezdődött a Mosonmagyaróvárt az osztrák határral összekötő kerékpárút építése.

Az eseményen elhangzott: a kivitelezőnek jövő csütörtökön adják át a területet, a munkák pedig az azt követő egy héten belül elindulhatnak. A 2,6 méteres, a már több szakaszban meglévő 3,6 kilométernyi pályát 12,3 kilométernyire kiegészítő kerékpárútnak jövő március végére kell elkészülnie.

A most kezdődő munkák összköltsége 362 millió forint, amit teljes egészében pályázati pénzből – 85 százalékát európai uniós forrásból – fedeznek.

Papp Zoltán, a projektet vezető Levél község független polgármestere az eseményen arról beszélt: 10-12 éve tervezik az út megépítését; egy kész hálózathoz – például a szigetközi kerékpáros túrarendszerhez – kapcsolódik majd.

Győrtől Mosonmagyaróvárig már most kiépített kerékpárút vezet a Szigetközön át. Ha megépül az új bicikliút, egészen Ausztriáig lehet tekerni városunkból.

(MTI) – gyorplusz.hu