Győr+
2011.08.30. 16:29

Gyorsabb szolgáltatás, kényelem a megyei könyvtárban

A győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár gyorsította szolgáltatásait, valamint kényelmesebbé tette a kölcsönző- és olvasóterket. A korszerűsítésre 2010-ben nyert támogatást.

A pályázatnak köszönhetően – mintegy 52 millió forintból – új bútorokat tudott vásárolni a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár.

Horváth József, az intézmény igazgatója elmondta, a földszinten eddig ruhatár működött, most új funkciót kapott a tér. Kölcsönzőpultot helyeztek a bejárat mellé, az olvasók azonnal igénybe vehetik a szolgáltatásokat: a beiratkozást, a kölcsönzést, az önkiszolgáló könyvvisszaadást, az elektronikus gyorskereső katalógust.

Az értékeket szekrényekbe zárhatják el.

Az első emeleten megújult a tájékoztató pult, aminek közelében gyermeksarkot alakítottak ki. A szülőkkel érkező apróságok könnyen elérik a számukra érdekes könyveket. Négy gépen az internet hozzáférés is biztosított.

A második emeleti olvasóterem csaknem teljes bútorzatát kicserélték: kényelmes asztalok és székek mellett jó elrendezésű olvasó helyeket alakítottak ki. Az átalakítás lehetőséget ad rendezvények, író-olvasó találkozók megtartására.