Győr+
2011.09.20. 12:27

Gyors járműveket készítettek az Audinak a középiskolások

A csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola tanulóinak csapata nyerte a győri Audi Hungaria Motor Kft. által szervezett műszaki verseny, az „Audi Technik Kreaktivity“ döntőjét.

Idén már negyedik alkalommal rendezték meg ezt a vetélkedőt magyar középiskolások és gimnazisták számára. A verseny feladata egy „gyors“ jármű tervezése és építése volt, amelyet nem belső égésű motor hajt. A rendezvényre az ország minden részéről érkeztek résztvevők. A 15 csapat reklámkampánnyal együtt mutatta be találmányát német nyelven is. A járműveknek egy 15 méter hosszú, egyenes pályán kellett végighaladniuk.

„Ezzel a versennyel az Audi Hungaria ismertté és vonzóvá válik a középiskolások körében is. Nagyon örülünk annak, hogy évről évre nő az érdeklődő és tehetséges fiatalok száma, akik ötleteiket és kreativitásukat bemutatják ezen az rendezvényen“, mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az országosan meghirdetett versenyre középiskolák és gimnáziumok tanulói nevezhettek. A mintegy 50 csapatból a legjobb 15 kerülhetett be – összesen 100 résztvevővel – a döntőbe. Az épített járműveknek, melyeknek súlya maximum 1,5 kilogramm lehetett, egy 15 méter hosszú és 1 méter széles egyenes pályán kellett párokban megmérkőzniük.

Az Audi Hungaria jármű- és motorgyártó szakembereiből álló zsűri értékelte a technikai kivitelezést, kreativitást, gyorsaságot, csapatmunkát, valamint a dizájnt, az innovációt és a két nyelven előadott reklámtervet. A zsűri tiszteletbeli tagja volt Vincze Ottó, többszörös válogatott futballista, az ETO Futballklub tehetséggondozó programjának vezetője.

Ezzel a versennyel az Audi Hungaria időben kapcsolatba kerül a járműfejlesztés iránt érdeklődő tehetséges diákokkal. A vállalat lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy kipróbálhassák kreativitásukat, és megismerjék a projekt- és csapatmunka rejtelmeit.