Győri zarándokok is részt vesznek a kettős szentté avatáson Rómában

Győr+
2014.04.25. 09:49

Pénteken hajnali négykor indult el Kapuvárról az a különbusz, amelyen győri és rábaközi zarándokok keltek útra Rómába, hogy részt vegyenek XXIII. János és II. János Pál pápák vasárnapi szentté avatási szertartásán a Szent Péter téren. Összesen huszonöten utaztak a különjáraton, akik között voltak fiatalok és idősebbek is, de valamennyien ugyanabból az indíttatásból keltek útra, szerettek volna a helyszínen tanúi lenni a történelemben mindeddig példa nélküli kettős szentté avatási szertartásnak.

„Én azért tartottam fontosnak, hogy részt vegyek ezen a nagy eseményen, mert egyszerre két pápát avatnak szentté, akik közül II. János Pál számomra különösen is kedves, ezért nagy izgalommal és imádságos szeretettel indulunk erre az útra, amelyre magunkkal visszük Magyarországot és persze magunkkal visszük a Rábaközt is egyben” – mondta Horváthné Gundinger Beatrix.

 

 

A kisalföldi zarándokokat szállító busz várhatóan pénteken késő este érkezik meg Rómába, ahol a hívek szombaton részt vesznek azon a magyar nyelvű szentmisén, amelyet Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke főcelebrál, és amelyen több magyar püspök is koncelebrál.

 

 

Soha nem fordult még elő a történelemben, hogy egyszerre két pápát avattak volna szentté, de arra is csak egyszer volt példa, Páduai Szent Antal esetében, hogy valakit ilyen rövid idővel a halála után szentté avassanak (kanonizáljanak), mint most II. János Pált. Vasárnapra hárommillió zarándokot várnak Rómába, Magyarországról mintegy ezren érkeznek.

 

 

 

Kép és szöveg: Molnár G. Tamás