Hirdetés

Győri tűzoltók az élen

Győr+
2012.06.28. 12:15

Kisalföldön edződtek az ország legjobb hivatásos lánglovagjai – derült ki a tegnap zárult országos versenyen.

Hirdetés

A XII. Gróf Széchenyi Ödön Országos Hivatásos Tűzoltó Sportversenyt nemzetközi szabályok szerint rendezték hétfőtől szerdáig Budapesten, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatási Központjának sportpályáján, valamint a Puskás Ferenc Stadion edzőpályáján.

Hirdetés

Reggel nyolckor, horoglétra-mászással indult a viadal, majd a Puskás Ferenc Stadionban délután kettőkor kezdődött a százméteres akadálypálya-verseny az ország minden megyéjéből és a fővárosból érkezett csapatok részvételével. (Az utóbbi versenyszám palánkugrással kezdődött, majd versenytömlőkkel kellett végigfutni egy magasra emelt gerendán. A gerenda után a tömlőket osztóhoz kellett csatlakoztatni, majd – futás közben – a tömlőhöz kellett csatolni a sugárcsövet.)

A verseny harmadik napján, szerdán reggel a kismotorfecskendő-szereléssel és a négyszáz méteres váltóversennyel folytatódott a kupa, amely a kora délutáni záróünnepséggel és a díjak átadásával ért véget, a legjobbak a díjukat ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át.

A 2012. évi versenyen az egyéni versenyszámokban is kiemelkedő sikereket ért el a győri hivatásos tűzoltók csapata.

Horoglétra-mászás a második helyezését Király Nándor tűzoltó főtörzsőrmester nyerte el. Az egyéni összesített verseny második helyezett szintén Király Nándor tűzoltó főtörzsőrmester lett. Minderről Dobos Viktória hadnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője tájékoztatta portálunkat.

A versenycsapat névsora:

Farkas Krisztián tűzoltó törzsőrmester

Huszár Béla tűzoltó főtörzsőrmester

Király Nándor tűzoltó főtörzsőrmester

Szabó József tűzoltó főtörzsőrmester

Csuti Tamás tűzoltó őrmester

Stróbl Gergely tűzoltó törzsőrmester

Hegedűs Tamás tűzoltó törzsőrmester

Kingl András tűzoltó zászlós

Papp Norbert tűzoltó törzsőrmester

Tóth Gábor tűzoltó őrmester.

Csapatkapitány: Soós Péter tűzoltó zászlós

Edző: Soós Péter tűzoltó zászlós

Pál Gergő

Képünk illusztráció!

likeold
a fb oldalunkat