Győr+
2011.07.30. 13:27

Győri szálak a német bordélyba hurcolt lány ügyében

Győrben élnek a hozzátartozói annak a fiatal alföldi lánynak, akit eladtak egy németországi kuplerájnak, és ott prostituáltként dolgoztattak. A német bordélyházból kimentett magyar lányokat védelmi okokból egy ideig megyénkben bújtatták a rendőrök, csak utána vitték őket haza. A terrorelhárítók a napokban Szekszárdon elfogták az emberkereskedőket.

Egy fiatal alföldi lány munkát keresett, hogy két éves kislányát és leendő gyermekét eltartsa. Ajánlottak neki egy munkaközvetítőt, akik Szekszárdra vitték, hogy megismertessék vele majdani tevékenységét.

Egy olyan lakásba került, ahová lányokat gyűjtöttek össze, s innen már nem tudott szabadulni. Közölték vele, hogy eladták. A nőttől elvettek minden iratot, majd elszállították Frankfurtba. Kislányának életével fenyegetőztek arra az esetre, ha nem engedelmeskedik.

Napi húsz órában prostituáltként kellett fogadni a vendégeket azon az emeleten, ahol csak magyar nők dolgoztak. A Népszabadság riportja szerint magyar vendéget nem fogadhattak, nehogy üzenetet tudjanak küldeni haza.

A lányokat ütötték-verték, ha ellent mondtak, ha nem engedelmeskedtek, a szexuális szolgáltatásért kapott pénzüket pedig elvették tőlük. A házat nem hagyhatták el.

Az alföldi lány az egyik török törzsvendégének mobiljáról haza tudott telefonálni, így mondta el a szüleinek, hogy hol tartózkodik. A fiatal nő Győrben élő hozzátartozói és a szülők a rendőrséghez valamint a nagykövetséghez fordultak segítségért.

Ennek hatására a német rendőrök azonnal intézkedtek, s a nőt – hasonló sorsú magyar társaival együtt – kiszabadították. A bordélyházban dolgozó magyar futtatóikat azonnal őrizetbe vették. A nőkről gondoskodtak, majd hazareptették őket. Az alföldi lányt, valamint szekszárdi és pécsi társait. védelmük érdekében először egy megyénkbeli város leányotthonában helyeztek el. Az alföldi lány három és fél hónapot töltött a bordélyházban. Gyerekét addig állami gondozásba vették, hazatérte után visszakapta.

A németországi rajtaütés hallatára a Magyarországon tevékenykedő kerítők, futtatók megléptek. A Tolna Megyei Rendőr- főkapitányság fajtalanság és közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el ellenük nyomozást.

A Terrorelhárítási Központ közös akciója során a napokban hat gyanúsítottat Szekszárdon, egyet pedig a környező településen fogtak el. Az akció kezdete rosszul sikeredett, ugyanis a szomszédos házba rontottak be. A kommandósok elnézést kértek a tévedésért.

Az emberkereskedelem és a kerítés maximális büntetési tétele elérheti a tíz évet.

Kovács Veronika