Győr+
2011.09.29. 15:35

Győri rendőrök fogták el a 15 éves pápai tolvajt

Eddig 18 rendbeli besurranásos lopás írható a számlájára annak a 15 éves pápai fiúnak, aki rokonai vendégszeretetét és a „nagyváros” lehetőségét kihasználva, július végétől, Győr különböző pontjain követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a fiatalkorú tanulónak összesen négy bűntársa volt. Minden alkalommal más-más társsal követték el a besurranásos lopásokat. Csak készpénzre hajtottak, a tárcákban lévő személyes iratoktól azonnal megszabadultak. Az elkövetések helyszínei között fagylaltozó, piaci stand, kávézó, könyves-, cipő-, bizsu- és ruházati bolt, fodrászat, építési terület, lakás, panzió is szerepelt.

A közintézményekkel sem bántak kíméletesen. Könyvtárból, kollégiumi szobából, idősek otthonából, sőt egy belvárosi gimnázium tanterméből is vittek el értékeket.

Elkövetési módszerük mindig azonos volt. Az üzletekben, vendéglátó ipari egységekben minden alkalommal megfigyelték, hogy mikor nincs senki a pultban. Ekkor „csaptak le” a szabadon hagyott tárcára, s villám gyorsan távoztak a helyszínről.

A sértettek személyleírása és az üzletek biztonsági kamerafelvételei segítették a győri nyomozókat a 15 éves fiú és társai nyomára. A fiatal elkövető gyanúsítotti kihallgatásakor 18 ügyben részletes beismerő vallomást tett, de mivel hasonló esetek felgöngyölítése, s az ezzel kapcsolatos tanúmeghallgatások még folyamatban vannak, a terhére róható bűncselekmények száma tovább nőhet.

A fiú kihallgatásakor elmondta, hogy a lopások elkövetésében kizárólag az anyagi haszonszerzés motiválta, az így szerzett pénzt minden alkalommal elköltötte.

A Győri Rendőrkapitányság besurranásos lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 15 éves fiatalkorúval szemben. K. Zoltánt a pápai bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ellene a pápai rendőrkapitányság hasonló, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már folytat nyomozást.