Hirdetés
Győr+
2013.05.23. 16:19

Győri prominensek a BL-döntőről

Szombaton este 20.45 perckor német döntő lesz a Bajnokok Ligájában. A Bayern München-Borrussia Dortmund összecsapásról győri prominens személyiségeket kérdeztünk: ki nyeri a döntőt és miért?

Hirdetés

Lőre Péter, a győri Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs igazgatója: – Természetesen az FC Bayern győzelmét várom. Ezt nem hivatalból mondom, köztudott ugyanis, hogy anyavállalatunk a Bayern München 9,9 százalékos tulajdonosa. A müncheni alakulat ebben a szezonban nagyon erős, az egész családommal ott fogunk ülni a tévé előtt szombat este és a Bayern München győzelmére számítunk.

 

Hirdetés

Bolla Péter, a győri Polgármesteri Hivatal kabinetfőnöke: – Soha nem szoktam jósolni, mert a BL-döntő egy meccsből áll, s ahogy mondani szokták, bármi lehet, ezúttal azonban kivételt teszek, a Bayern München győzelme nem lehet kérdés. Egyértelműen jobb csapat mint a Dortmund, nagyon együtt van a társaság.

 

Hajszán Gyula, egykori válogatott labdarúgó, önkormányzati képviselő: A Dortmundnak szurkolok, mert ők már 5-6 éve azt a focit játsszák, melyet a Bayern nemrég kezdett el, igaz sikerrel. A Dortmundnak van 4-5 olyan játékosa, akitől színes futballt látunk. Ennek a sportnak talán a legszebb mozzanata a rögtönzés, a sok váratlan, eredeti megoldás. A Dportmund képes erre, a Bayern focija sablonosabb.

 

Kovacsics Imre,  a győri Rába Quelle ügyvezető igazgatója: – Egyik barátomtól megtanultam, a Bayern olyan csapat, amelynek játékosai a végsőkig harcolnak, a 95. percben is győzelemre játszanak. Ebből kiindulva nem kétséges, a München viszi haza a trófeát. Az utóbbi évtizedek legegységesebb csapata ez, gólerősek, kiváló taktikai érzékkel játszanak minden meccset. Szám szerint is tippelek: Bayern-Dortmund 2:1 

 

 

Kelecsényi Ernő, a BL-győztes Audi ETO KC klubelnöke, Győr díszpolgára: Régóta Bayern-szurkoló vagyok, nyilvánvalóan a bajor csapat győzelmét várom. Nemcsak az elfogultság beszél belőlem, aligha vonható kétségbe, hogy a Bayern kiegyensúlyozottan remek játékot mutatott. Olyat, ami nyugodtan nevezhető topfutballnak. Ráadásul Gardiola érkezése előtt Heynckesnek van egy extra motivációja is: meg akarja mutatni, hogy mégiscsak ő a világ legjobb edzője.

 

Horváth Péter, a Révai gimnázium igazgatója: Ha tippelni kellene, döntetlenre vagy a Dortmund győzelmére szavaznék. Sokan hisznek a Bayern sikerében, és ilyenkor gyakran születnek meglepetések. Én nem voltam nagy híve a német focinak, de ez a két csaspat nem a régi németfutballt játssza: gyorsak, kreatívak. Bízom benne, hogy összecsapásuk jó hírverése lesz a látványos focinak.

 

Dudás Ádám, a bajnok Győri ETO labdarúgója: A Dortmund lesz a BL-győztes. Nem mondom, hogy szurkolok nekik, mert hozzám a Reál áll a legközelebb, és éppen ez a német együttes ütötte ki a folytatásból. a madridi csapatot. Ennek ellenére úgy látom, hogy a támadó futballt játszó Dortmund hatékonyabb a kapu előtt, mint a bajorok.

 

Lipovits Szilárd, Győr főjegyzője:Kettő nullra nyer a Bayern Én egyébként inkább a játékosabb spanyol, valamint az angol labdarúgást szeretem, a németért nem rajongok túlságosan. A német-német döntőben azonban szerintem a Bayern jóval esélyesebb a BL-döntőre, mint a Dortmund.

 

Horváth Cs. Attila, a Győri ETO FC klubmenedzsere: – Elfogult vagyok, mivel kedvenc külföldi csapatom kis gyermekkorom óta a Bayern München. Így abban bízom, ők nyerik a Bajnokok Ligáját. A tavalyi balszerencsés vereség után ez ki is járna a csapatnak. A müncheni jövőképet szépnek látom, ilyen gazdasági háttérrel és játékosállománnyal sokáig egyeduralkodók lesznek Európában.

 

Szombat Zsolt, a győri Bayern Klub vezetője: – Egyértelmű a kérdésre a válasz, a Bayern nyeri a döntőt. Az egész szezon alapján ez nem lehet kétséges, sikerre éhes a társulat, a bajnokságban az ötödik-hatodik gólnak is úgy tudtak örülni, mint az elsőnek.

 

 

Koloszár Tamás – Gy. P

 

likeold
a fb oldalunkat