Hirdetés
Győr+
2011.12.07. 08:25

Győri középiskolák a legjobbak között

Megjelentette a magyarországi középiskolák eredményességi mutatóit a Köznevelés című oktatási szaklap. A győri Révai Miklós Gimnázium, a Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola, valamint a Vocational Academy Szakközépiskola a legjobbak között szerepel- adta hírül az eduline.hu.

Hirdetés

A középiskolákat idén a 2005 és 2009 között nyelvvizsgát szerző diákok aránya, az országos középiskolai tanulmányi versenyeken (OKTV) elért eredmények, a középszintű érettségin elért átlagpontszámok és az egyetemekre, főiskolákra felvett végzősök aránya alapján rangsorolták. Évek óta külön kategóriában indulnak a gimnáziumok, a szakközépiskolák és a vegyes – vagyis mindkét iskolatípusú osztályt indító – középiskolák.

A győri Révai Miklós Gimnázium lett 86,1-es átlagpontszámmal harmadik lett a középszintű érettségi eredmények et tekintve. A szakközépiskolák között ugyanezen szempontok alapján a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola (76,9) is dobogón végzett.

A nyelvvizsgák száma alapján a szakközépiskolák közül a győri Vocational Academy Szakközépiskola (90) érte el a legjobb eredményt.

Hirdetés