Hirdetés
Győr+
2011.11.18. 15:32

Győri kórházfejlesztés: kész a helikopter-leszállópálya

Elkészült a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház egyik épületének tetejére tervezett helikopter-leszállópálya, és várhatóan a jövő hónap közepétől üzemelhet - tájékoztatta a megyei önkormányzat sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

Hirdetés

A 11,3 milliárdos kórházfejlesztés részeként megvalósuló beruházásra azért van szükség, mert az intézménybe hetente négy-öt, speciális kezelésre szoruló beteget szállítanak mentőhelikopterrel. Az udvaron kialakított leszállópálya csak nappal használható, ráadásul onnan mintegy kétszáz méteren a szabad levegőn kell tolni a betegeket – jelezte Ponty Zita.

Hozzátette: az új – Magyarországon egyedülálló – leszállóhely éjjel-nappal használható lesz, onnan a betegek egyből az A épületbe kerülhetnek, és azon belül már lifttel szállíthatják őket.

Mint mondta, a kedvező időjárásnak köszönhetően három héttel az ütemterv előtt járnak a hotelépület munkálatai; a pinceszint födémbetonozása nagyrészt elkészült. Az onkológiai bunker speciális vasalását és zsaluzását jelenleg végzik a kivitelezők.

A program részeként kórházi telephelyeket vonnak össze, valamint egy új, a fizető betegek számára nyitott hotelépülettel is gazdagodik az intézmény.

(MTI)

Fotó: Darázs Csaba

Hirdetés