Győri Könyvszalon november 11-13. között

Győr+
2011.10.15. 16:17

Varró Dániel költő, műfordító kapja az idei, november 11. és 13. között megrendezendő, XI. Győri Könyvszalon alkotói diját az esemény megnyitóján - mondta Serfőzőné Tóth Andrea, az önkormányzat kulturális főosztályának vezetője az MTI-nek pénteken.

Varró Dániel gyerekeknek szóló műveit keresik, kedvelik a legfiatalabb könyvrajongók – számolt be a gyermekkönyvtár tapasztalatairól Horváth Sándor Domonkos, a városi könyvtár igazgatója az MTI-nek. A költő munkáinak az olvasók körében megnyilvánuló népszerűsége fontos szerepet játszott a díj odaítélésében – tette hozzá a szakember. A díjazott szerzői esten mutatkozik be a közönségnek november 11-én a szalonnak helyet adó Győri Nemzeti színház nagyszínpadán. Közreműködik a Hangraforgó együttes.

A könyvek seregszemléjén írókkal és költőkkel, előadóművészekkel és kiadókkal találkozhatnak az érdeklődők .Lackfi János költő a kultúraközvetítés különféle formáiról tart előadást A szegényember winchestere – elektronikus üzenet és eleven szó címmel.

A rendezvénysorozaton gyermekműsorral lép fel a Sebő együttes. Ugyancsak óvodásokat és kisiskolásokat szólít meg Gryllus Vilmos Hova mész falevél? című műsorával. Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter pedig filmforgatáson játszódó komédiával szórakoztatja a szalon felnőtt látogatóit.

Péreli Zsuzsa textilművész is rendezvény vendége lesz . A Városi Művészeti Múzeum kiállításán éppen abban az időszakban vonultatják fel az alkotó munkáit. A művész-közönség találkozó – amelyen közreműködik Tolcsvay László zeneszerző – bizonyára sokak figyelmét felkelti a tárlat iránt.

A pódiumszínpadon és a Kisfaludy Teremben három napon át szinte folyamatosan írók, költők mutatják be legújabb munkáikat. Kedvcsináló ismertetőt hallhatnak az érdeklődők egyebek között Orosz István A követ és a fáraó című könyvéről, Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című regényéről, Cseke J. Szabolcs Áldatlan aratás című verskötetéről. Ezúttal ismerkedhet a közönség a Kisalföld verses hangoskönyvével is. A napilap kiadványának különlegessége, hogy nem hivatásos előadóművészek, hanem olyan ismert személyiségek olvassák fel a XX. századi magyar irodalomból választott kedves versüket, akiknek mindennapi hivatásától távol, de lelkükhöz közel áll az irodalom.

(MTI)