Győr+
2011.07.29. 13:34

Győri iskolabejárók

A munkálatok a tervek szerint folynak, ősszel egy felújított iskolában, kellemes körülmények között tanulhatnak a gyerekek az Audi-iskolában – mondta Rozmann Richárd, az Audi személyi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója az Audi-iskola épületének bejárásán.

Az Audi-iskolát a győri gyerekeknek, valamint az Audi német és a magyar diákjainak hoztuk létre, hangsúlyozta dr. Somogyi Tivadar, a város alpolgármestere, aki Rozmann Richárd ügyvezetővel együtt nézte meg a felújítás munkálatait. Az alpolgármester felidézte, hogy mit tett a város – a világcéggel együttműködve – a szakember-utánpótlás megteremtése érdekében.

Dr. Somogyi Tivadar szerint a győri oktatás szerkezetének sikeres átalakítása a színvonal emelkedésével jár, s nagy esélyt ad a fiataloknak arra, hogy végzettségükkel a városban találjanak tisztességesen megfizetett munkát. Ehhez persze nem elég csak a szakképzést megreformálni, hanem az általános iskolai oktatástól és az egyetemi képzésig minden területen korszerű választ kell adni a piaci kihívásokra.

Rozmann Richárd kiemelte: a jelentkezők létszáma alapján már most világossá vált, hogy az Audi-iskolára nemcsak a társaság német szakembereinek a gyerekei részéről nagy az igény. Az intézménynek, s az általa adott végzettségnek már most rangja van.

A személyügyekkel foglalkozó ügyvezető azt is elmondta: az idén a tavalyihoz képest a szakmunkásképzésben is megduplázzák a létszámot.

K. V.

Fotó: Marcali Gábor