Győr+
2012.08.04. 19:02

Győri ETO FC: döntetlen a Haladás ellen

Első hazai bajnoki mérkőzésén is három pont nélkül maradt az ETO, Dudás 1-1-nél büntetőt hibázott.

Az első fordulóban, a tavalyi bajnok Debrecen otthonában elszenvedett 4-1-es vereség után a hazai bemutatkozáson sem sikerült megszereznie első győzelmét a Győri ETO FC-nek. A bajnokság nyitányán az újonc Eger csapatát 4-2 arányban legyőző Szombathelyi Haladás bátor játékkal és egy kis szerencsével pontot rabolt az ETO Parkból a szombat este 1-1-re végződött mérkőzésen.

A múlt heti mérkőzéshez képest négy helyen is változtatott a kezdőcsapaton Pintér Attila vezetőedző, ennek megfelelően az ETO a mérkőzés első percétől támadólag lépett fel, labdabirtoklási fölényét azonban nem sikerült gólhelyzetekre váltani. A félidő közepén a győriek támadójátkának az egész mérkőzésen fazont szabó, a nyáron igazolt szlovén Rok Kronaveter szerezte meg a vezető találatot egy szépségdíjas szabadrúgást követően. A gól után defenzívebb taktikára váltott a Győr, ami egy 55. percben elkövetett védelmi hiba után megbosszúlta magát. Az egyenlítést követően feltámadt és támadásban aktívabb lett a Haladás, a mérkőzés utolsó fél órájában mindkét csapat közel állt a vezető gól megszerzéséhez.

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt büntetőt harcolt ki az ETO, de akárcsak egy héttel ezelőtt a Debrecen otthonában Trajkovic, Dudás is gyengén helyezve végezte el a tizenegyest, a jobbra vetődő Rózsa a lábával hárítani tudott, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Az utolsó negyedórában mindent egy lapra feltéve támadt a hazai zöld-fehér együttes, de akárcsak az első fordulóban, a Haladás ellen is számos lehetőséget elpuskázott, ami két pontba került a formálódó Pintér-legénységnek. Egy hét múlva a Debrecent legyőző Kaposvár ellen szerezheti meg első idei győzelmét a Győri ETO FC.

Győri ETO FC – Szombathelyi Haladás 1:1 (1:0)
Játékvezető: Solymosi Péter (Lémon O., ifj. Varga G.)
Győr, ETO Park, 2500 néző
Győr: Sztevanovic – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kronaveter, Kamber, Trajkovic, Koltai (Dudás 64.) – Strestik (Ahjupera 54.), Andric (Varga R. 50.).
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Tóth P. – Iszlai, Halmosi – Nagy D. (Andorka 73.p.), Nagy G (Horváth, 84.p.), Radó – Kenesei (Rajos 57.p.)
Gól: Kronaveter (28.), ill. Radó (55.)

Győri ETO FC – Szombathelyi Haladás 1:1 (1:0)

Játékvezető: Solymosi Péter (Lémon O., ifj. Varga G.)

Győr, ETO Park, 2500 néző

Győri ETO FC: Sztevanovic – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kronaveter, Kamber, Trajkovic, Koltai (Dudás 64.) – Strestik (Ahjupera 54.), Andric (Varga R. 50.).

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Tóth P. – Iszlai, Halmosi – Nagy D. (Andorka 73.p.), Nagy G (Horváth, 84.p.), Radó – Kenesei (Rajos 57.p.)

Gól: Kronaveter (28.), Radó (55.)

A mérkőzésről készült tudósításunkat itt olvashatják:

Második félidő

93′ – Ez volt a mérkőzás utolsó említésre méltó eseménye. A nyugati zöld-fehér rangadó 1-1-es döntetlenre végződött. az eredmény igazságosnak mondható, mégis a hazai játékosok lehetnek csalódottabbak. A Győri ETO szurkolóinak tehát legalább a harmadik fordulóig várniiuk kell csapatuk első győzelmére.

92′ – Dinjar beívelése után Kamber tisztán fejelhetett öt méterre a kaputól, de Rózsa ezúttal is védeni tudott.

90′ – Solymosi játékvezető 3 percet hosszabbít.

89′ – Dudás vezette keresztbe a labdát a vendégek térfelén, majd jó 25 méterről célba vette a kaput, bombaerős lövését Rózsa ujjheggyel tolta fölé.

87′ – Az utolsó percekre kapuja elé szegezi a Haladást a Győr, de a szombathelyi csapat hősiesen és hiba nélkül védekezik.

84′ – A szabadrúgást Dinjar végezte el, de nem jelentett veszélyt Rózsa kapujára.

83′ – A tavalyi szezonban még ETO-mezben futballozó Fehér Zoltán rántotta le a kilépő Ahjuperát egy sárga lap és győri szabadrúgás árán. Közben az utolsó Haladás cserét láthatjuk: Nagy hrlyén Horváth folytatja.

80′ – Kronaveter középre ívelésébe Ahjupera csúsztatott bele, fejese öt méterrel fölé ment.

75′ – A büntető óta nem jegyezhettünk fel komolyabb lehetőséget egyik oldalon sem, ennek ellenére egyik csapat sem őrzi a döntetlent. Nyílt sisakos utolsó negyedórára van kilátás.

73′ – Nagy Dániel helyére Andorka Péter állt be a Haladás csapatában.

– Idei (2012/2013) második bajnoki mérkőzésén második büntetőjét hagyta kihasználatlanul a Győri ETO FC.

70′ – Az ítéletvégrehajtó szerepében Dudás Ádám, de akárcsak egy héttel ezelőtt Trajkovic, Dudás sem tudott betalálni tizenegyesből. Marad az 1-1.

70′ – Büntető a Győri ETO-nak!

67′ – A másdoik félidőben is igen aktív Kronaveter cselezte magát tisztára a vendég tizenhatos jobb oldalán, beadása teljesen tisztán találta az ötösön Trajkovicsot, aki a gólvonallon álló Rózsába fejelte a labdát. Mire Rózsa hárított, a partjelző lest intett, így érvénytelen lett volna a találat.

65′ – Dudás Ádám beállításával Pintér Attila kihasználta harmadik cserelehetőségét is, Koltai Tamás hagyta el a pályát.

60′ – Az egyenlítés óta felélénkült a mérkőzés, az ETO mindent elkövet a vezetés visszaszerzése érdekében, a Haladás játékosai pedig szó szerint vérszemet kaptak Radó góljától.

57′ – Csere a Haladásnál is: Kenesei helyére a védekezőbb mentalitású Rajos Gábor állt be, Radó az egyetlen csatár a vendégeknél.

Egy mélységi indítást követően Radó ügyesen rázta le magáról az előnyösebb helyzetből induló Langot, és Stevanoviccsal szemben, 10 méterről nem hibázott.

54′ – Radó góljával egyenlített a Haladás. 1-1!

54′ – Ismét cserél Pintér Attila: Marek Strestík jött le, Jarmo Ahjupera állt be a helyére.

53′ – Schimmer sárga lapjával zárkózik a Haladás, de még mindog 3-2-re vezetnek a hazaiak a színes kártyák tekintetében.

Változás a Haladás felállásában: Halmosi Péter középről kihúzódott a bal szélre, Nagy lépett vissza a helyére.

50′ – Pintér Attila meghúzta első cseréjét a mérkőzésen: Varga állt be Andric helyére.

49′ – Kronaveter ugratta ki nagyszerű ütemben Andric-ot a bal szélen, a nyáron igazolt támadó a középen érkező Strestík elé tálalt, a cseh csatár azonban csúnyán fölé durantott.

46′ – A Győri ETO kezdte a második félidőt. Az első félidőben nem csak a gólok arányában, de a sárga lapok tekintetében is fölényben a Győr: hazai oldalon 3, a vendégeknél pedig egy büntetőkártya került kiosztásra.

Az NBI 2. fordulójának szombati játéknapján eddig egy mérkőzést rendeztek, a Kaposvár hazai pályán hatalmas meglepetésre legyőzte (1-0, gsz.: Zámbó) a Debrecen csapatát. A tavaly veretlenül bajnoki címet nyert DVSC az idei bajnokságban már a második fordulóban elszenvedte első vereségét. Az ETO-Haladás mérkőzés után, 20.45-től Pécs-Ferencváros mérkőzést rendeznek.

Első félidő

45′ – Zárásként a játékvezető Kambernek osztott ki egy sárga lapot a Haladás kapusának akadályozásáért, majd hosszabbítás nélkül vetett véget az első játékrésznek. Kronaveter 27. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra vezet a Győri ETO.

44′ – Egy perccel később szintén a bal oldalról végezhetett el pontrúgást az ETO, Trajkovic középre ívelését Strestík fejelte a felső lév alá 10 méterről, de Rózsa szögletre ütötte a labdát.

43′ – A gól előtt sárga lapot kapott Iszlai buktatta a tizenhatosra betörő Trajkovicot, amiért akár második sárgáját is megkaphatta volna, de a játékvezető megkegyelmezett a szombathelyi játékosnak. A szabadrúgást ezúttal is Kronaveter végezte el, Rózsa védte a lövését.

41′ – Halmosi tekert kapura egy távoli szabadrúgást – szülinapi ajándék volt Stevanovicnak. Marad a győri vezetés.

37′ – Nagy Dániel lerántásáért Koltai Tamás kapott sárga lapot a játékvezetőtől.

34′ – A vezető gól megszerzése óta az ETO szinte teljesen visszahúzódott saját térfelére és a középpályán megszerzett labdákból, gyors ellentámadásokkal próbál támadásokat vezetni. A Haladásnak támadnia kell az egyenlítés érdekében, ez pedig nagyon fekszik a Pintér attila vezette ETO kedvenc stílusának, a kontrajátéknak.

32′ – Iszlai buktatásáért Marek Strestík kapott sárga lapot.

– Iszlai szbálytalankodott (sárga lapot érően) a vendég kaputól 25 méterre, a szabadrúgáshoz a szlovén támadó, Rok Kronaveter állt oda és jobb lábbal, nagyszerűen lőtte ki Rózsa kapujának jobb felső sarkát.

27′ – Kornaveter góljával vezet a Győri ETO! 1-0!

– A mérkőzés jó iramú, a játék kiegynelített, a Győr többet birtokolja a labdát, aktívabb támadásban és több helyzetet is dolgozott ki az első húsz percben, de a Haladás kontratámadásai rendre veszélyt hordoznak magukban.

21′ – Marek Strestík (miközben egy Haladás-védő a földön feküdt a tizenatoson belül) kapott egy pontos indítást a jobb oldalon, a cseh támadó egy nagyszerű kötény-csellel verte át a védőjét, de éles szögből leadottt lövését Rózsa védeni tudta. A lövés után a Haladás védelme egy emberként ugrott neki Strestíknek, amiért nem rúgta ki a labdát a földön fekvő Haladás-játékos láttán. Kisebb kakaskodás után a játék folytatódott.

19′ – Kamber szabálytalanságát követően a korábban Győrben is futballozó Kenesei Krisztián végezhetett el szabadrúgást 25 méterre az ETO gólvonalától, gyengén helyezett lövését Stevanovic gond nélkül fogta meg.

16′ – Koltai beívelését a hosszú oldalon érkező Trajkovic vette át szabadon, de lövését az utolsó pillanatban érkezett Schimmer szögletre mentette. A szögletet követően Kronaveter fejelt kapura, Rózsa magabiztosan ölelte magához a labdát.

13′ – Egy szemre is tetszetős labdakihozatal után a nyári szerzemény Andric nyargalt végig a pálya bal oldalán, a nagy sprint végén belsővel, 25 méterről tekerte kapura a labdát, lövése nagyjából egy méterrel kerülte el a bal felső sarkot.

12′ – Koltai és Kronaveter összjátéka után utóbbi próbálkozott kapuralövéssel, de közbeszólt egy szombathelyi láb.

8′ – Tapogatóznak a csapatok, Kronaveter eresztett el egy lövést jó 35 méterről, de kísérlet messze elkerülte a vendégek kapuját.

– A Debrecen elleni kezdőcsapathoz képest négy változást eszközölt Pintér Attila. Varga, Tokody, Pátkai és Ahjupera a kispadon kezdte a mai mérkőzést, Kornaveter, Koltai, Strestík és Dinjar kerültek be a csapatba.

3′ – Az első lehetőség a Haladás előtt adódott a mérkőzésen. Tóth Péter egy szögletet követő keveredés után került lövőhelyzetbe 15 méterre a kaputól, de lövése nem találta el a kaput.

– A Haladás magyar bajnoki mérkőzésen 16 évvel ezelőtt tudott utoljára három ponttal távozni Győrből.

1′ – A vendégek kezdték a mérkőzést. Zöldben játszik a Haladás, tiszta fehérben a Győr.

– Ma ünnepli 38. születésnapját a győriek hálóőre, Sasa Stevanovic. Isten éltesse!

– A vendégeknél kérdéses volt Halmosi Péter játéka. A válogatott középpályás hátfájdalmakkal bajlódott, de vállalni tudta a játékot.

Kezdőcsapatok:

Győri ETO FC: Stevanovic – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kronaveter, Kamber, Trajkovics, Koltai – Strestík, Andric (Vezetőedző: Pintér Attila)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér, Tóth P. – Iszlai, Halmosi – Nagy D., Nagy G., Radó – Kenesei (Vezetőedző: Artner Tamás)

A csapatok már a pályán, perceken belül kezdődik a Győri ETO FC első hazai mérkőzése az OTP Bank Liga 2012/2013-as szezonjából.

Köszöntjük olvasóinkat!

Szabadi Ervin