Hirdetés
Győr+
2012.04.06. 08:16

Győri ETO FC 2 – 1 Kaposvár- KÉPGALÉRIÁVAL

Pátkai Máté és Varga Roland első félidei góljaival sorozatban ötödik győzelmét is megszerezte Pintér Attila irányításával a győri csapat.

Hirdetés

Szakadó esőben kezdődött az NB I 23. fordulójának nyitómérkőzése az ETO Parkban. A sok hiányzó ellenére péntek este is kötelező győzelemre készült a Győr és Pátkai Máté 8. percben szerzett góljával hamar meg is szerezte a vezetést. Pátkai fantasztikus formában játszik mióta Győrbe érkezett, az apró termetű középpályás harmadik hazai mérkőzésén hatodik gólját szerezte, ezzel egyedül vezeti a bajnokság tavaszi szezonjának góllövőlistáját.

Hirdetés

A gól megzavarta a vendégeket, nehezen vették fel a meccs ritmusát, az ETO az első félidőben a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. A középen tömörülő vendég védelmet kiválóan húzta szét a széleken vezetett támadásokkal és menetrendszerűen érkező beadásokkal. Második helyzetéből egyből növelni tudta előnyét a hazai csapat: Völgyi beadására Varga Roland érkezett nagyszerűen és fejjel vette be Hajduch kapuját, a fiatal támadó második mérkőzésén első gólját szerezte a Győri ETO mezében. Az ETO ezután sem vett vissza a tempóból, már az első játékrészben el akarta dönteni a mérkőzést, de több gólt nem tudott szerezni a szünetig. Sisa Tibor, a Kaposvár mestere az első félidőben már két helyen is változtatott és próbált belenyúlni a mérkőzésbe. Utólag kiderült, sikeresen.

A második félidőben, a szakadó esőben és csípős hidegben is kitartóan szurkoló győri közönség bánatára már kilenc másodperc után (!!!) szépíteni tudott a Kaposvár és egy pillanat alatt megváltoztatta a játék képét. A győri játékosokat fejben kissé megzavarta a gól, de tíz kritikus perc után rendezni tudták a sorokat, azonban az első félidei ritmust sokáig nem találták. Pintér Attila cserékkel próbálta felrázni a csapatot, beállt Dudás, Dinjar majd Ahjupera is. A második félidő szinte végig izgalmas játékot, és mind a két térfélen komoly helyzeteket hozott. Győri oldalon Dudás előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de nagyszerű kapáslövése nem talált utat a kapuba. A Kaposvár az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadott, de a Győr biztosan őrizte egygólos előnyét és ha a vártnál nehezebben is, de megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Pintér Attila továbbra is százszázalékos mióta visszatért a győri kispadra (öt meccs, öt győzelem), az ETO tizenkettedik hazai mérkőzésén tizenegyedik győzelmét aratta, ezzel a legeredményesebb hazai mutatóval rendelkező csapat az NB I mezőnyében. Mai győzelmével már 53 pontja van az ETO-nak és tovább zárkózik a listavezető Debrecenre, a hátrány egy pont, de a DVSC egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, holnap délután a Siófok csapatát fogadja hazai pályán. (A 23. forduló teljes programja a cikk alján megtekinthető.)

Edzői nyilatkozatok:

Pintér Attila (Győri ETO):

Tudtuk, hogy a Kaposvár góljai nagy százalékát a szélekről kapja, és ezt nagyszerűen használtuk ki az első félidőben, akár el is dönthettük volna a három pont sorsát. A második félidő elején bekapott gól kissé megzavarta a fiúkat, de hamar rendeztük a sorokat és akár növelhettük volna is az előnyünket. A Kaposvár támadott, de nem éreztem bennük igazi gólveszélyt, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Sisa Tibor (Kaposvári Rákóczi):

Bosszantó egyéni hibákból kaptuk a gólokat, de a cseréknek köszönhetően változtatni tudtuk a játékunkon, ami a második félidőben már gólban és helyzetekben is megmutatkozott. Dicséret illeti a játékosaimat a küzdeni tudásukért, az eredmény alapján vereséget szenvedtünk, de a pályán egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokesélyes Győrnek.

A mérkőzésről készült online tudósítás

93′ Az utolsó kaposvári felíveléshez a kaposvári kapus is felfutott, de nem alakult ki a helyzet. Fábián játékvezető lefújta a mérkőzést, ha nehezen is, de 2-1-re nyert a Győri ETO FC és továbbra is százszázalékos Pintér Attila irányításával. Köszönjük, hogy velünk izgultak!

91′ Megkezdődött a három perces hosszabbítás, a Győr foggal körömmel őrzi egygólos előnyét.

90′ Diallo (Kaposvár) 35 (!!!) méterről próbálkozott, lövése alig kerülte el Stevanovic kapuját.

88′ A sértett végezte el, jócskán kapu fölé ment.

87′ Völgyi buktatta Bebetót a tizenhatos előterében, veszélyes Kaposvári szabadrúgás 20 méterről.

84′ Völgyi Dániel kapott sárga lapot. Diallót buktatta hátulról.

82′ Völgyi okosan ívelte a vendég védővonal mögé a labdát, Dudás érkezett a jobb oldalon és kapásból a kapusba bombázott. Könnyedén eldőlhetett volna a mérkőzés, sajnos kimaradt a nagy helyzet.

77′ Bebeto 19 méterről vette célba Stevanovic kapuját, izmos lövését a győri kapus szögletre mentette. Közben a Kaposvár is cserél: Balázs helyett Grumic érkezett. A Kaposvárnak sincs több változtatási lehetősége.

73′ Dudás végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, kőkemény lövése középre ment, Hajduch csak bokszolni tudta a lövést.

72′ Pintér Attila harmadik cseréjét is kihasználja: Koltai helyére Ahjupera, azaz középpályás helyett támadó érkezik.

A Kaposvár a szépítés óta nyílt támadójátékot vállal fel, de a győri ellentámadások is minden alkalommal veszélyt jelentenek a vendég kapura. A pálya kettészakadt, mindkét oldalon bőven akadnak helyzetek.

65′ Saját tizenhatosán belül adta el Trajkovic a labdát, egy gyors vendég kényszerítő után Diallo esett össze, Fábián bíró sípja néma maradt. Az ellentámadásból az egy perccel előtte hibázó Trajkovic kapott egy kiváló labdát Völgyitől, de hét méterről nem találta el a kaposvári kaput.

63′ Újabb hazai csere. Varga Rolandot Dinjar váltotta.

62′ Dudás egy kiváló győri kombináció után kínálta meg a kaposvári kaput. Mellé.

59′ Ötödik szögeletét végezte el a Kaposvár, a védők tisztázni tudtak. A vendégek egyedül ebben a mutatóban jobbak a győrieknél, hiszen hazai oldalon csak két szögletet láthattunk.

57′ Pintér Attila meghúzta szokásos második félidei cseréjét: Marek Strestik helyett Dudás Ádám a pályán.

55′ Völgyi jobb oldali szabadrúgása nem talált győri támadót, Hajduch könnyedén húzta magához a labdát.

51′ Feltámadt a Kaposvár. A második félidőben eltelt öt percben több veszélyes kontrát is vezettek, a Győr egyelőre keresi az első félidei játékát. Közben Dudás készülődik a győri kispadnál.

48′ Stevanovic megsérült a gólnál, rövid ápolás után folytatódik a játék.

46′ Döbbenet! Kaposvár kezdte a második félidőt, és egyből a kapuba is talált! Mindössze 9 másodperc kellett a Kaposvár szépítéséhez. Haruna ugratta ki a jobb oldalon Bebetót, aki 12 méterről, jobbal a kapu bal oldalába lőtt. 2-1

Haruna ugratta ki a jobb oldalon Bebetót, aki 12 méterről, jobbal a kapu bal oldalába lőtt.2-1!

Egyértelmű fölényben játszik a Győr, két góllal vezet az első félidő végén. A meccs nem bővelkedik a gólhelyzetekben, a hazaiak kiválóan használták ki helyzeteiket, a Kaposvár nem jelentett veszélyt a győrii kapura. Bízzunk a hasonlóan eredményes folytatásban, maradjanak velünk, 15 perc múlva folytatódik a mérkőzés!

45′ Az első félidőben több említésre méltó esemény nem történt, Fábián játékvezető hosszabbítás nélkül fújta le az első játékrészt.

44′ Addo buktatta Völgyit, amiért sárga lapot kapott.

36′ Cserél a Kaposvár: Sedlák helyén Haruna, Bőle helyén Diallo. Sisa Tibor a középpályán változtatott, a vendégek harmatos támadójátékát szeretné felrázni a cserékkel: 4-4-2-ről 4-3-3-ra álltak át.

35′ Bőle vezette fel a labdát, majd 22 méterről kevéssel lőtt a győri kapu bal oldala mellé.

33′ Egy ritka pillanat: Stevanovic labdához ért! Egy gyenge vendég beadást ölelt könnyedén magához. Sisa Tibor, a Rákóczi metsere kettős cserére készül.

30′ A Kaposvár láthatóan megzavarodott a második bekapott góltól, nehezen rendezi a sorait. Leginkább egy nagy pofonttól meggroggyant bokszolóra hasonlít a játékuk. A biztos vezetés ellenére a Győr nem vett vissza a tempóból, Pintér Attila csapata már az első félidőben el akarja dönteni a három pont sorsát.

Varga Roland megszerezte első gólját a Győri ETO mezében! Völgyi bal oldali beadására a fiatal támadó érkezett, egy nagy sprintet követően megelőzte a belső védőt és a kapu jobb oldalába fejelt. Nyugodtan mondhatjuk: a meccs eddig fejben dől el! Hajrá ETO!

25′ 2-0!!!

21′ A második győri szögletet Völgyi kapura tekerte, Hajduch a gólvonalról mentett. Nagyszerű kísérlet volt.

19′ Graszl (Kaposvár) kapta a meccs első sárgáját.

16′ Völgyi újabb távoli lövéssel próbálkozott, kísérlete megpattant, a szögletből nem alalkult ki helyzet.

Csank János, a Gyirmót újdonsült vezetőedzője is a helyszínen tekinti meg a mérkőzést.

13′ A vezetés tudatában a Győr nyugodtan játszhatja saját (sokpasszos) játékát, a Kaposvárnak pedig muszáj lesz feladnia sündisznó taktikáját, ami szintén a hazaiaknak kedvez.

Kamber passzolt a jobb szélre Babic-hoz, beadására Pátkai tökéletes ütemben érkezett és hat méterről, a dermedt kaposvári védők között a léc alá bólintott. Az apró termetű középpályás hihetetlenül gólerős formában játszik, ötödik győri mérkőzésén ez volt a hatodik gólja, ezzel a tavaszi szezon legeredményesebb gólszerzője. Hajrá ETO!

8′ Ez gyorsan ment: 1-0 az ETO-nak!

6′ Völgyi távoli lövése megpattant egy kaposvári védőn, ettől lett igazán veszélyes, Hajduch hárította. A szakadó eső és a vendégek zárt védekezése miatt sok távoli lövésre számíthatunk a győri játékosoktól, leginkább a nagy lövő Völgyi Dánieltől.

3′ Varga szerzett labdát a Kaposvár térfelén, betört a tizenhatoson belülre, lövése elkerülte a kaput.

1′ A Győr kezdte a mérkőzést.

A csapatok már a pályán, az eső egyre jobban esik. A mérkőzés gyászszünettel kezdődik, a 69. életévében elhunyt Pálmai József, egykori kiváló győri kézilabdázó emlékére.

Köszöntjük olvasóinkat!

Kezdőcsapatok:

Győri ETO:

Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Koltai, Pátkai, Kamber – Varga, Strestik, Trjakovic

Kaposvár:

Hajduch – Zsók, Graszl, Bank, Jánvári – Balázs, Bőle, Sedlák, Horváth, Addo – Bebeto

A mérkőzés 18.00-kor veszi kezdetét, a tabella második helyén álló és a bajnoki aranyéremért harcoló Győri ETO a 13. helyezett Kaposvár csapatát fogadja az ETO Parkban.

A Győr utolsó négy mérkőzését megnyerte, a Kaposvár utolsó 15 idegenbeli mérkőzésén nem tudott nyerni.

A tavalyi szezon Győr-Kaposvár mérkőzésén 2-0-ás hazai győzelem született, az idei bajnokság őszi találkozója gólnélküli döntetlennel végződött.

A mérkőzés beharangozója

“Mindig a rendelkezésre álló keret a legerősebb. Igaz, a Zalaegerszeg meccs óta nem sokat változott a helyzetünk a vírusos influenza és a sérülések miatt. Nagy szükségünk van a szurkolóinkra, hiszen csak közösen tudunk eredményeket elérni. Minden klubnak megvannak a céljai, így nekünk is. Reméljük, hogy minél többen kilátogatnak és buzdítanak minket, és itthon tartjuk a három pontot.”

Ezt csütörtökön nyilatkozta Pintért Attila a klub hivatalos honlapjának, szavaiból könnyen kivehető, hogy a csapat helyzete és a sérültek listája nem sokat változott a múlt heti zalaegerszegi mérkőzéshez képest, sőt az influenza, azóta még több játékost az oldalvonal mellé kényszerített. Míg az előző fordulóban „csak” hét sérült és két eltiltott nehezítette a mester dolgát, a Kaposvár ellen egy egész kezdőcsapatnyi (11) játékosra nem számíthat, bár könnyen lehet, hogy a hét vége felé edzésbe állók a kispadon már ott lesznek.

A biztos és lehetséges hiányzók listája:

Molnár (lázas) – Babic (rúgást kapott a térdére), Stanisic (lázas), Zámbó (rehabilitációs edzéket végez), Szabó O. (mandulagyulladás) – Dudás (lázas), Kamber (lázas), Ji-Paraná (műtét után lábadozik) – Aleksikdze (combizomszakadás), Ahjupera (lázas), Simon (bokasérülés)

Persze nem csak ezért lesz nehéz dolga pénteken 18.00 órától az aranyéremért küzdő, az éllovas Debrecent üldöző győri labdarúgóknak. Egy újabb – és mindig nehéz – kötelező győzelem előtt áll a csapat, ellenfele a kiesés elől menekülő és minden egyes pontért élet-halál harcot vívó, de a hazaiakhoz hasonlóan számos sérüléssel bajlódó Kaposvári Rákóczi. Sisa Tibor csapata a 13. helyet foglalja el a 16 csapatos bajnokság tabelláján, mindössze egy pont választja el a már kieső pozícióban lévő Vasastól. Az előző fordulóban Pakson elfújta a gólokat a viharos szél, ott 0-0-ás döntetlent értek el, egy fordulóval korábban pedig hazai pályán 3-2-re kaptak ki a Siófok együttesétől. Öt tavaszi forduló alatt háromszor szenvedtek vereséget és egyszer nyertek, összesen négy pontot gyűjtöttek.

Ezzel szemben a bajnoki tabella második helyén álló ETO kiváló teljesítményt nyújt Pintér Attila, a győriek régi-új edzőjének irányításával. Márciusban a Kaposvár legutóbbi két ellenfelét (Siófok és Paks) 4-1 arányban legyőzte az ETO Parkban, a múlt héten Zalaegerszegen aratott kétgólos győzelmet (0-2). Öt tavaszi forduló alatt tizenhárom pontot szerzett és pontosan ennyi gólt rúgott, többet, mint bármelyik másik csapat az NB I-ben. A tavaszi góllövőlistát a győriek meglepetésembere, Pátkai Máté vezeti, holtversenyben a debreceni Adamo Coulibalyval és a kecskeméti Lencse Lászlóval. Reméljük, a fiatal középpályás – és a csapat is – folytatja gólerős játékát és tizenkettedik hazai mérkőzésén megszerzi tizenegyedik győzelmét az idei bajnokságban.

Ősszel, egy felejthető mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszottak a csapatok, akkor az ETO hétmeccses győzelmi szériája ért véget Kaposváron. Minden sorozatot figyelembe véve a győriek hét mérkőzés óta veretlenek hazai pályán a Kaposvár ellen, a vendégek utolsó 15 idegenbeli mérkőzésükön egyetlen alkalommal sem hagyták el győztesen a pályát.

Az NB I 23. fordulójának nyitómérkőzése 18.00 órakor veszik kezdetét az ETO Parkban, a mérkőzés játékvezetője Fábián Mihály lesz. A közvetlen riválisok közül a listavezető Debrecen szombaton a Siófok csapatát fogadja, a harmadik Videoton a Haladás otthonába látogat.

A 23. forduló további mérkőzései

Április 07. (szombat)

DVSC-Teva -Siófok (15.00)

Vasas -Kecskemét (17.30)

Diósgyőr-Paks (18.00)

Haladás-Videoton (18.00)

Pécs-Újpest (18.00)

Április 08. (vasárnap)

Bp. Honvéd – Lombard Pápa (16.00)

ZTE – Ferencváros (18.00)

Ha élőben szeretné követni az találkozó alakulását, kövesse a Győr Plusz folyamatosan frissülő online tudósítását 17.45-től.

Szabadi Ervin

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat