Hirdetés
Győr+
2012.04.22. 10:29

Győri ETO FC 2 – 0 Diósgyőr

Gólnélküli első félidőt követően, Strestík és Ahjupera góljaival az ETO legyőzte a mérkőzést kilenc emberrel befejező Diósgyőr csapatát.

Hirdetés

Az első félidőben nem játszott jól az ETO, pontatlan passzok, sok egyéni hiba és kapkodás jellemezte a játékot. Az első félidő végén megfogyatkozott Diósgyőr – főleg második félidőben elkövetett – egyéni és fegyelmezetlenségi hibáit azonban jól használta ki Pintér Attila együttese. A második félidőben a széleken sikeresen húzta szét a középen tömörülő védelmet a Győr és az egyre erősebb esőzés miatt távoli lövésekkel is gyakran próbálkoztak Dudásék a sok hibával játszó Rados kapussal szemben, végül egy ilyen távoli próbálkozás – Marek Strestík első győri gólja – hozta meg a vezető gólt. Az előny tudatában egyre nyugodtabbá és pontosabbá vált az ETO játéka, létszámfölényüket sikeresen használták ki az egyre fáradó diósgyőri középpályával szemben. A mérkőzés vége előtt tíz perccel egy újabb diósgyőri játékos, az egy perccel korábban pályára lépett Gohér is piros lapott kapott, ami végleg eldöntötte a három pont sorsát. Két perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Ahjupera is betalált, az ő gólja állította be a 2-0-ás végeredményt.

Pintér Attilla (Győri ETO FC):

Hirdetés

“Először is szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, örömteli számunkra, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre. Tudtuk, hogy egy jól szervezett csapat ellen kell pályára lépnünk, az első félidőben kapkodtunk és keveset passzoltunk, de a küzdőszellemre az első játérészben sem lehetett panasz. A második félidőre megnyugodott a csapat, elkezdtük játszani a saját játékunkat, aminek végül gólokban is meglett az eredménye, sőt akár nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna a mérkőzést.”

Szentes Lázár (Diósgyőr):

“A mérkőzés sokáig a mi szánk íze szerint alakult, bár a támadójátékunk még egyenlő létszámban is hagyott kívánni valót maga után. Az első félidő végén drámaian megváltoztak a körülmények, amik a súlyos egyéni hibáinkkal együtt alapvetően határozták meg a mérkőzés alakulását. Emberhátrányban is győzelemre próbáltunk törekedni, de ma semmi nem jött össze, a második kiállítás pedig végleg eldöntötte a találkozót.”

Hazai pályán az idei bajnokságban tizenharmadik, Pintér Attila irányítása alatt pedig hatodik győzelmét aratta a Győr, ezzel továbbra is veretlen a régi-új mester irányításával és továbbra is eséllyel harcol a bajnoki címért. A következő fordulóban (vasárnap) Kecskeméten lép pályára a zöld-fehér alakulat.

A mérkőzés legfontosabb eseményei

Második félidő

92′ – Említésre méltó esemény nem történt a hosszabbításban, a végeredmény 2-0 az ETO-nak.

90′ – Kettő perc a ráadás.

A nemrég beállt Ahjupera csapott le egy lecsorgó labdára a vendég ötös közelében a kettős emberhátránytól szemmel láthatóan megzavarodott vendég védők aszisztálása mellett, és hét méterről a kapu jobb oldalba bombázott. Ez volt a csatár 9. gólja az idei szezonban.

88′ – 2-0 az ETO-nak!!!

86′ – Trajkovic tört be a tizenhatoson belülre, passzát Ahjupra okosan átlépte, ami így komoly feladat elé állította Radost, de védeni tudott.

85′ – A Diósgyőrnél Fernando jött le, Csirszki állt a helyére.

84′ – Egy tetszetős Trajkovic-Varga összjáték után utóbbi lőhetett kapura 13 méterről, lövése fölé ment, nagy helyzet volt.

82′ – Ahjupera is a pályán a győrieknél. Az első gól szerzőjét, Strestíket váltotta.

80′ – Még egy kiállítás a Diósgyőrnél! Az imént beállt Gohér már mehet is zuhanyozni, a 6-os számú játékos nagyjából 60 másodpercet töltött a pályán, majd rácsúszott hátulról Strestíkre, a játékvezető (kissé szigorúan) azonnal piros lapott adott. Kilencen a vendégek.

79′ – Újabb vendég csere: Luque helyén Gohér.

77′ – Ritka pillanat: veszélyeztet a Diósgyőr. Bacsa kiváló szólóját csak szabálytalanul tudták megállítani a győri védők, a tizenhatos vonaláról, az alapvonal közeléből kapott szabadrúgást a vendég csapat. A gyengén elvégzett pontrúgás után Pátkai szabadította fel a győri kaput.

75′ – Kényszerű csere az ETO-nál: Babic nem tudja folytatni a játékot, helyén Takács játszik.

73′ – Strestík tört be nagyszerűen bal oldalról a diósgyőri tizenhatoson belülre, levitte a labdát az alapvonalig, okosan visszagurított Vargához, aki 12 méterről tüzelt, Rados ezúttal bravúrosan védett.

71′ – Rövid ápolás után a játék folytatódik.

70′ – Újabb bizonytalanság a vendég kapustól: Babic beadását próbálta magához ölelni, de a labda kipattant róla, amit az érkező Trajkovic a kapuba sodort, de ütközött Radossal, ezért a bíró érvénytelenítette a találatot. Radost a pályán ápolják.

64′ Szentes Lázár is cserélt: Arze jött le, Bacsa Patrik állt be.

63′ – Cserére szánta el magát Pintér Attila: Dudás Ádám helyén Varga Roland játszik.

62′ – A diósgyőr kontráját kontrázta le az ETO: Strestík cselezett ki két védőt a jobb oldalon, majd Koltai elé tálalt, lövését üggyel-bajjal védte a gól óta igen bizonytalan Rados.

Strestík cipőt cserélt a félidőben, ami a gólját tekintve egy kiváló döntésnek bizonyult. A Diósgyőr hátrányban kénytelen lesz feladni a védekező taktikáját és támadni, ami a gyors győri támadók előtt is megnyithatja az eddig szorosan őrzött és lezárt területeket.

56′ – Veszélyes ETO-akció a bal oldalról: Völgyi beadását Rados bokszolta középre, a kipattanót Trajkovic kezelte le, de lövése három méterrel fölé ment. Könnyedén megduplázhatta volna előnyét a Győr.

A cseh támadó jó 25 méterről egy izmos és jól helyezett lövéssel kínálta meg Rados kapuját, a vendég kapus szerencsétlenül tudott csak beleérni a lövésbe, a jobb válla fölött a kapuba hullott az esőtől csúszós labda. Ez volt Marek Strestík első gólja az ETO-ban.

54′ – Strestík góljával vezet az ETO!!! 1-0!

A vendégek valószínűleg a mérkőzés előtt is aláírtak volna egy döntetlent, de emberhátrányban még inkább az egy pont megőrzésére fognak játszani, ami azt jelentheti, hogy a második félidőben az ETO-nak egy sokkal visszavontabb és tömörebb védelmet kell majd feltörnie és ugyanakkor figyelni a diósgyőri kontrákra.

46′ – A Diósgyőr kezdi a második játékrészt.

Érkeznek a csapatok a második félidőre.


Első félidő

45′ – A játékvezető ráadás nélkül vetett véget az alacsony színvonalú első félidőnek. A Diósgyőr egyáltalán nem, az ETO csupán pontrúgásból tudott veszélyeztetni, de a második félidőben ennél sokkal több kell majd a győzelemhez. 15 perc múlva folytatódik a mérkőzés.

41′ – Csatlakozási problémák miatt pár percre elveszítettük a kapcsolatot a világhálóval, közben történt pár fontos esemény: Dudás szabadrúgását 25 méterről nagy bravúrral védte Rados, utána két perccel pedig megfogyatkozott a Diósgyőr. A pálya közepén Strestík szólt oda a 98-as mezben játszó Sekournak, aki dühében vállal fellökte a cseh csatárt, aki a földre esett, a bíró pedig azonnal kiállította a diósgyőrit. Inkább a szándékot, mintsem a mozdulatot büntette a játékvezető. Létszámban már vezet az ETO, az állás továbbra is 0-0.

33′ – Dudás végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról. Beadása nagyszerűen csavarodott a diósgyőri ötös környékére, de Trajkovic és Pátkai is lemaradt.

30′ – Továbbra is komolyabb helyzet nélkül csordogál a mérkőzés, a győri és miskolci szurkolók azonban parázs szócsatát vívnak a lelátón, az állás egyelőre döntetlen.

25′ – Völgyi lódult meg a szélen, beadása Koltai Tamást találta üresen, aki egy cselt követően pontatlanul gurított vissza Pátkainak, így elmaradt a lövés. Több volt ebben a lehetőségben.

23′ – Pátkai taktikai szabálytalansággal tartóztatta fel a diósgyőri kontrát, sárga lap a jutalma. Frizoni tovább táncol a labdával, a győrieknek ez tisztán hallhatóan nem tetszik.

21′ – Frizoni a bal szélen egy nagyszerű Zidane-csellel jutott át Babic-on, de a passza már sikertelen volt. Egy falatnyi szépség az egyelőre eseménytelenségbe fulladó mérkőzésnek.

16′ – Völgyi végezte el az első hazai szögletet, Rados a léc alól ütötte ki a veszélyesen kapura tekert sarokrúgást, Völgyi második szöglete nem talált se kaput, se győri fejet.

14′ – Egy szabadrúgást övező félreértés következtében Pintér Attilát, a Győr mesterét kell lenyugtatnia a játékvezetőnek.

10′ – Egyelőre pontatlan passzok és sok egyéni hiba jellemzi a mérkőzést, igazi gólhelyzetet még egyik oldalon sem sikerült kialakítani. Mondhatni, a csapatok kóstolgatják egymást.

7′ – A bal szélről indulva Völgyi Dániel cselezte be magát nagyszerűen a vendég tizenhatoson belülre, de a lövésre már nem maradt ereje. Mellé.

Természetesen híres szurkolói énekük a “Nem érdekel más…” is felzendül, reméljük a győri B-közép azért hangosabb lesz.

A diósgyőri szurkolók egy “Say No to Modern Football!” (Mondj nemet a modern futballra!) transzparensel érkeztek. Vajon mi az üzenetük ezzel?

1′ – A Győr kezdte a mérkőzést. Körülbelül 4 ezer hazai és 150 vendég szurkoló buzdításával indult útjára a labda az ETO Parkban.

A mai győzelem lehet az ETO 14. hazai győzelme az idei bajnokságban.

Az ETO legutóbbi hat mérkőzésén veretlen, ebből ötöt meg is nyert, a Diósgyőr ellenben utolsó három mérkőzésén vereséget szenvedett. Az előjelek és a két csapat jelenlegi formája hazai győzelmet jósolnak, de a három pontot a pályán kell kiharcolni.

Kezdőcsapatok:

Győri ETO FC:

Stevanovic – Babic, Djordjevic, Stanisic – Koltai, Pátkai, Pilibaitis, Völgyi – Trajkovic, Strestík, Dudás

Diósgyőr:

Rados – Vadász, Gal, Rakovic, Frizoni – Arze, Takács, Fernando, Luque, Sekour – Tisza

A mérkőzés hamarosan kezdődik!

Köszöntjük olvasóinkat! A Cikket legegyszerűbben az F5-ös gomb lenyomásával frissítheti!

A mérkőzés beharangozója

Vasárnap két záró mérkőzéssel fejeződnek be az OTP Bank Liga 25. fordulójának már péntek este megkezdett küzdelmei. A hét utolsó napjára a bajnoki címért kiélezett harcot vívó Debrecen és a Győri ETO FC mérkőzései maradtak. A magyar bajnokság keleti fellegvárában azt a Kaposvárt fogadja Kondás Elemér együttese, amely az előző fordulóban 3-2 arányban legyőzte a vasárnap az ETO Parkban vendégeskedő Diósgyőr csapatát.

A két vasárnapi mérkőzés közül előbb Győrben, 16.45-ös kezdéssel indul útjára a labda, Debrecenben az ETO-DVTK lefújása után, 18.30-tól lépnek pályára a csapatok. Ha az ETO-nak a március 12-i kupamérkőzéshez hasonlóan sikerül legyőznie az áprilisban edzőváltáson átesett Diósgyőrt, ideiglenesen átveszi a vezetést a tabellán.

A tavalyi szezonban a másodosztályból feljutott DVTK remekelt az őszi szezonban, a harmadik helyről várhatták a tavaszt, az elmúlt hónapokban azonban elfogyott a lendületük és a győzelmek is elmaradtak. Az elmúlt kilenc fordulóban mindössze hét pontot gyűjtöttek, a tabella 7. helyére csúsztak vissza. Az eredménytelenség következtében április elején menesztették Benczés Miklós vezetőedzőt, helyét a játékos pályafutásának legnagyobb sikereit Győrben elérő Szentes Lázárt nevezték ki a csapat élére, de az eredményekben a Császár padra ültetése sem hozott változást. Legutóbbi három mérkőzésén nulla pontot szerzett a Diósgyőr, sorrendben a Siófok, a Paks és a Kaposvár csapataitól szenvedtek vereséget. Érdekesség, hogy az említett három együttes volt a Győr utolsó három ellenfele az ETO Parkban, de a Pintér Attila tanítványainak egyik csapat legyőzése sem okozott különösebb nehézséget, egyedül a Kaposvár elleni 2-1-es győzelem tartogatott izgalmakat a második játékrészre is.

A Diósgyőrrel szemben az ETO kiváló formában futballozik tavasszal, a bajnokságban utoljára novemberben a Budapest Honvéd csapatától szenvedtek vereséget, azóta veretlen a zöld-fehér alakulat. Utolsó hat mérkőzésükből ötöt megnyertek és legutóbb, az Üllői úton játszottak 2-2-es döntetlent a Ferencváros ellen. A múlt heti idegenbeli bajnoki a Debrecen botlását követően egy kiváló alkalom volt a zárkózásra és az előzésre, de annak ellenére sem sikerült győzni a Fradi otthonában, hogy Trajkovic és Djordjevic góljaival kétszer is vezetni tudtak a vendég győriek, végül a Fradi kétszer egyenlített, így maradt a két pontos differencia az első és a második helyezett között. Ma este a Győr játszik elsőként a két éllovas közül, és a kötelező három pont begyűjtése mellett azért is fontos a győzelem, mert abban az esetben a Debrecennek olyan lelki teherrel kell pályára lépnie, ha nem nyer, a jövő héten már a Győr vezeti a bajnokságot.

A kezdőcsapat összeállítását illetően Pintér Attilának – aki 1996-ban játszott a Diósgyőr együttesében – az eddigi sérültek mellett egy komoly hiányzóval kell számolnia. A januárban érkezett és Pátkai Máté párjaként a középpálya közepén remek teljesítményt nyújtó Djordje Kamber öt sárga lapja miatt hiányozni fog a mai mérkőzésről, helyét Pilibaitis foglalhatja el. A kapuban és a védelemben nincs változás a múlt heti mérkőzéshez képest, ahogy a támadó alakzatban sem: a széleken Völgyi Dániel és Varga Roland próbálja majd széthúzni a várhatóan a saját térfelén tömörülő diósgyőri védelmet és beadásokkal, kiugratásokkal megtalálni a beinduló Stresítket és Trajkovicot.

A várható kezdőcsapat

Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér – Koltai, Pátkai, Pilibaitis, Völgyi – Trajkovic, Strestík, Varga R.

Az idei szezonban negyedszer találkozik egymással a Győr és a Diósgyőr, az eddigi mérleg teljesen kiegyenlített, egy-egy győzelem és egy döntetlen szerepel a csapatok neve mellett. Hazai pályán az ETO a legerősebb csapat a bajnokságban, 14 mérkőzésen 13 győzelmet aratott, a Diósgyőr viszont legutóbbi 21 idegenbeli bajnoki mérkőzéséből mindössze kétszer tudta győztesen elhagyni a pályát. Az ETO Diósgyőr elleni hazai mérlege is kiválónak mondható, minden sorozatot figyelembe véve az utolsó öt DVTK elleni hazai meccsét megnyerte, ezeken minimum három gólt rúgott. Legutóbb a március közepén rendezett Magyar Kupa visszavágón 4-1-re nyert az ETO Dudás(2), Fehér és Trajkovic góljaival. Egy hasonló eredménnyel és gólszerzők egy hónappal ezelőtti névsorával a mai estén is biztosan kiegyezne a győri közönség.

Az NB I 25. fordulójának utolsó előtti mérkőzése 16.45-kor kezdődik az ETO Parkban, azok akik nem tudják a helyszínen megtekinteni a találkozót, a Győr Plusz online folyamatosan frissülő tudósításában percről-percre követhetik a mérkőzés alalkulását és legfontosabb történéseit.

Szabadi Ervin

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat