Hirdetés
Győr+
2018.04.06. 12:31

Győri és Győr környéki diákok is versenybe szálltak

18 éves hagyománya van a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megrendezésének. Megyénkben Sopronban, Mosonmagyaróváron és Kapuváron már lezajlott a helyi verseny.

Hirdetés

Csütörtökön a győri katasztrófavédelmi kirendeltség szervezésében délelőtt 10 órától kezdődött az utolsó helyi forduló a Győr környéki iskolák részvételével a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájában.

A rendezvényt Sári Ákos tűzoltó alezredes a győri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és a PÁGISZ igazgatónője, Hatos Hajnalka nyitotta meg, akik örömmel köszöntötték a szép számmal érkezett csapatot. A versenyen 17 középiskolai és 14 általános iskolai – köztük egy dunaszerdahelyi – négy fős csapat indult.

Hirdetés

A fiataloknak elméleti és gyakorlati feladatokkal is meg kellett küzdeniük, több állomáson kellett bizonyítani felkészültségüket. Többek között gátat építettek homokzsákból, tesztet írtak, totót töltöttek, megmutatták tájolási, térképészeti és elsősegély nyújtási ismereteiket, veszélyes anyag ismereteikre is szükség volt, majd füsttel telített sátorban kellett különböző tűzoltó szakfelszereléseket megtalálniuk, és puttonyfecskendővel kellett célba lőniük. A verseny lebonyolításában az Országos Mentőszolgálat és a Honvédség munkatársai mellett a közösségi szolgálatukat töltő diákok is segítettek.

 

A jó hangulatú nap végén az alábbi eredmények születtek:

 

Általános iskolák:

1. Győrszemere ÖTE csapata

2. Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola csapata

3. Szabó Gyula Alapiskola csapata, Dunaszerdahely

 

Középiskolák:

1. Tét ÖTE 1-es csapata

2. Tét ÖTE 2-es csapata

3. Jedlik SZKI 1-es csapata

 

forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

 

likeold
a fb oldalunkat