Győr+
2011.09.21. 19:32

Győrben nyitotta meg első regionális irodáját a PwC

Szeptemberben nyitotta meg első regionális irodáját a PricewaterhouseCoopers (PwC). „Azért döntöttünk Győr mellett, mert ez egy dinamikusan fejlődő város, ami vonzza az ipari szereplőket”- mondta a világ vezető tanácsadó cégének vezérigazgatója, George Johnstone.

A Központi Statisztikai Hivatal napokban megjelenő adatai szerint Győr-Moson-Sopron megye ipari szektora 2010 első felében 20 százalékot is meghaladó teljesítménybővülést produkált. 2011 azonos időszakában ezt további 11,9 százalékos növekedéssel toldotta meg és ezzel az országos átlagnál másfélszer nagyobb növekedést ért el. A számok is bizonyítják, hogy olyan lépéseket tettünk, ami vonzóvá tette városunkat a betelepülő cégek számára- mondta az irodaavató ünnepségen Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette: büszke arra, hogy egy olyan világvállalat, mint a Győrben is régóta ismert PwC, irodát nyit városunkban.

George Johnstone, a PwC vezérigazgatója megerősítette polgármester szavait. A fejlesztés lehetőségeit keresve döntöttek úgy, hogy vidéken nyitnak irodát. Átfogó kutatás után határoztak Győr mellett, mert úgy találták, ez egy dinamikusan fejlődő város.

„A cég munkatársainak tudásával és tapasztalataival szeretné segíteni a helyi vállalkozásokat és tanácsadóként hozzájárulni a régió fejlődéséhez” – fejtette ki George Johnstone.

A cég győri irodanyitását üdvözölte Lőre Péter, az Audi Hungária Motor Kft. vállalati kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős igazgatója is. Az Audi már évek óta kapcsolatban áll a tanácsadó vállalattal.

„Az Audi Hungária a PwC-ben az évek alatt elkötelezett, professzionális szolgáltatót ismert meg és örömmel fogadja, hogy a cég a jövőben még közelebb lesz ügyfeleihez”- hangsúlyozta Lőre Péter. Az igazgató szerint a győri régió lendületesen fejlődik, amihez olyan cégek jelenléte, mint a PwC, valamint a most folyó Audi beruházás is hozzájárul.

A győri iroda irányításával a PwC Lett Kornéliát bízta meg.

A vezető menedzser azt ígérte, városunkban ugyanazokkal a szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket, mint amiket a cég világszerte kínál.

A PwC győri, a Leier City Centerben lévő irodájában szeptember eleje óta 10 munkatárssal dolgozik és a létszám folyamatos növelését tervezi. Az iroda döntően az észak-dunántúli régióban működő vállalkozásoknak nyújtja szolgáltatásainak teljes spektrumát és határon átnyúló együttműködésekben is részt tud venni ausztriai és szlovákiai PwC-irodákkal együttműködve.

Szigethy Teodóra