Hirdetés
Győr+
2012.05.06. 20:38

Győrben nyert és gyakorlatilag bajnok a Debrecen -KÉPGALÉRIÁVAL

Az ETO hiába harcolt a végsőkig, nem találta az ellenszert a DVSC szervezett védekezésére és idei második hazai vereségével végleg lemondhat a bajnoki reményeiről.

Hirdetés

Kiváló hangulat, nagyszerű futballidő és körülbelül 10 ezer hazai szurkoló várta a bajnoki cím sorsáról döntő rangadó csapatait a győri ETO Parkban, az OTP Bank Liga 27. fordulójának záró mérkőzésén.

A Debrecen nyugodt helyzetből várhatta az összecsapást, hiszen egy döntetlennel is szinte biztos bajnoknak tudhatta magát. A vendégekkel szemben az ETO-nak mindent egy lapra feltéve kellett rohamoznia az első percektől, hiszen a bajnoki reményeket csupán a veretlen DVSC legyőzésével tarthatta életben Pintér Attila csapata, ráadásul már hátrafele is figyelnie kellett a zöld-fehéreknek, hiszen a Videoton kecskeméti győzelmével pontszámban utolérte és jobb egymás elleni mérlegének köszönhetően meg is előzte a győri együttest.

Hirdetés

Dudással és Koltaival a kispadon és az előjeleknek megfelelően kezdődött a rangadó, az ETO birtokolta többet a labdát, egy-egy gyors beindulással és ütempasszal próbált a debreceni védelem mögé kerülni, nem sok sikerrel. A Debrecen rutinos és technikás középpályásai vezérletével megszállta saját térfelének közepét és a megszerzett labdákkal próbálta megjátszani a gólkirályi címre esélyes Adamo Coulibaly-t.

Az első félóra szinte helyzet nélkül, bajnoki szuperrangadóhoz nem méltó tempóban zajlott. A Debrecen úgy tűnt nem akar, az ETO nem mert kockáztatni, mindkét csapatnak fontosabb volt, hogy ne kerüljön hátrányba és biztosan őrizze saját tizenhatosát.

Az ETO földön képtelen volt megverni a középen tömörülő debreceni középpályát, a széleken nem tudta kihasználni Babic és Völgyi gyorsaságát, az ívelések pedig nem találtak győri támadót a magas debreceni védők között.

A DVSC a megszerzett labdákkal azonnal Coulibaly-t kereste, aki ha sikeresen meg tudta tartani a labdát, egyből a támadáshoz csatlakozó középpályásokat próbálta helyzetbe hozni.

Aztán a semmiből egyszecsak megtört a jég! A 33. percben egy tökéletesen kivitelezett és pontos Pátkai beívelés megtalálta a bal szélről berobbanó Varga Rolandot, aki kapásból, kíméletlen erővel a kapu jobb alsó sarkába bombázott. A fiatal csatár örömében egészen a kispadig rohant, majd a mester, Pintér Attila nyakába ugrott. 1-0


Amilyen hirtelen és előzmények nélkül szerezte meg az ETO a vezetést, ugyanolyan váratlanul érkezett a Debrecen egyenlítése. A bekapott gól után támadásban ritmust váltott és aktívabb lett a Debrecen, a sűrűsödő szögletek és pontrúgások jelezték, nem hagyják annyiban a Győr vezető gólját és egy a kaputól 35 méterre Bouadla által elvégzett pontrúgás után Stevanovic rossz ütemben mozdult ki a kapujából, a labda pedig az ötösön tömörülő védők és támadók feje fölött a kapuba hullott. 1-1


A gyors egyenlítés után a mérkőzést jobbára a Debrecen uralta. A Győrt megfogta a hirtelen bekapott gól, a Debrecen egyre többször tudta sikeresen megjátszani Coulibaly-t, aki fizikai fölényét kihasználva megtartotta a labdákat és jól játszotta meg a második hullámban érkező társakat.

A második félidő egy veszélyes vendég szabadrúgással kezdődött, Bódi a tizenhatos sarkáról célozta meg a rövid felsőt, Stevanovic bravúrral védett.

A második félidőben mindkét csapat nyíltabb támadójátékot vállalt fel, a labda sokkal kevesebb időt töltött a középpályán, a támadók többször jutottak el a kapuig, de igazán komoly helyzetet akcióból a második játékrészben sem sikerült kialakítani.

Varga Roland ebben az időszakban nagyon élt a jobbszélen, de az utolsó csel, vagy passz nem akart sikerülni az egyetlen győri gól szerzőjének.

Egy óra elteltével egy hatalmas Trajkovic-bedobás okozott zavart Verpecz kapuja előtt, de Strstík a lecsorgó labdát két méterrel a kapufa mellé gurította.

A meccs sokadik Debrecen szöglete és Stevanovic újabb balszerencsés kijövetele után a labda az ötösön álló Coulibaly elé pattant, aki rutinos csatár lévén nem hibázott és közelről a kapuba kotorta a labdát, ezzel a vendégek javára fordította a mérkőzés állását.

A bekapott gól után Pintér Attila cserékkel próbálta frissíteni a Győr támadójátékát, beállt Ahjupera, Koltai és Dudás is. Hátrányban még jobban kinyílt az ETO, futott az eredmény után, ami megnyitotta a területet a gyors Debreceni kontrák előtt.

Hiába akart jobban és próbálkozott többet a Győr, a vendégeknek több lehetőségük volt a hajrában, bár igazi gólhelyzetig ők sem tudtak eljutni.

Összességében megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Debrecen, mert a Győr szinte az egész mérkőzésen képtelen volt ellenszert találni a DVSC szervezett és fegyelmezett védekezésére.

Győzelmével a Debrecen már nyolc ponttal vezeti a bajnoki táblázatot és bár még matematikailag nem, szinte biztosan bajnoknak mondható. Az ETO vereségével visszacsúszott a harmadik helyre, a Videoton kecskeméti győzelmével pontszámban utolérte, jobb egymás elleni mérlegének köszönhetően pedig meg is előzte Pintér Attila együttesét, így a fehérvári csapat várhatja a második helyről a 28. fordulót.

A jövő héten Fehérváron vár nagy rangadó az ETO-ra, ahol a szezon végére nagy formába lendült Videotonnal kell nagy csatát vívnia a bajnoki ezüstérmet jelentő második pozícióért.

A két vezetőedző, Kondás Elemér és Pintér Attila mérkőzés utáni véleménye IDE kattintva elérhető

Jegyzőkönyv

Győri ETO FC – DVSC-TEVA 1-2 (1-1)

———————————-

Győr, 10 000 néző, V: Bognár

gólszerzők: Varga R. (32.), illetve Bouadla (38.), Coulibaly (65.)

sárga lap: Babic (35.), Kamber (52.), Strestik (57.), Pátkai (66.), Ahjupera (82.), Trajkovic (93.), illetve Bouadla (28.)

Győr:

Stevanovic – Babic, Djordjevic, Stanisic, Völgyi – Kamber – Trajkovic, Pátkai – Varga R. (Dudás 73.), Strestik (Koltai 68.), Dinjar (Ahjupera 59.)

DVSC:

Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut – Varga J. – Bódi (Simac 92.), Szakály P., Bouadla, Kulcsár T. (Meyé 69.) – Coulibaly (Ramos 86.)

(Szabadi Ervin)

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat