Hirdetés
Győr+
2016.03.11. 15:36

Győrben már pènteken elkezdődtek a megemlékezések

A hagyományok szerint napokkal március 15. előtt megkezdődött az ünnepségsorozat Győrben. Ahogy évek óta mindig, Újvárosban már pénteken megemlékeztek az 1848 – 49 – es forradalom és szabadságharc hőseiről és mártírjairól.

Hirdetés

A Kossuth – szobornál több mint 100 – an gyűltek össze és hajtottak fejet a korabeli események résztvevői előtt, majd helyeztek el koszorút a szobor talapzatánál. Az újvárosi március 15 – i rendezvényen a körzet önkormányzati képviselője, Fekete Dávid alpolgármester mondott beszédet, aki ’48 máig ható törekvéseiről és üzenetéről beszélt az emlékezőknek. Az alpolgármester Vass Albertet idézve, arra hívta fel a figyelmet, hogy a márciusi ifjak a hazaszeretetre és a szabadságvágyra tanították a magyarságot, az 1848-as forradalom idején ugyanis ez volt a legtermészetesebb dolog.

Hirdetés

 

A Richter János Zeneiskola trombita szakos tanulói indították a március 15-ei ünnepséget Újvárosban. A Kossuth Lajost és feleségét ábrázoló szobornál évek óta megemlékeznek az 1848-49-es forradalom történéseiről, annak hőseiről és mártírjairól. Az ünnepségen Babits Mihály: Petőfi koszorúi című versét Szász Jázmin szavalta el. A rendezvényen közreműködött az Újvárosi Művelődési Ház kórusa is. Több mint 100-an hajtottak fejet az újvárosi ünnepségen, mely a hagyományokhoz híven koszorúzással zárult.

likeold
a fb oldalunkat