Győrben járt Erdei Zsolt

Győr+
2014.04.14. 15:48

A Gladiátor Akadémia megnyitóján részt vett a közelmúltban visszavonult világbajnok profi ökölvívó, Erdei Zsolt, aki napjainkban a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia szakmai vezetőjeként tevékenykedik. Madár az ünnepség előtt nyilatkozott lapunknak.

„Nagy örömmel fogadtam el a meghívást a győri akadémia megnyitójára, hiszen mi is most nyitottunk egy hasonlót Újpesten. Közös célunk van, mégpedig az, hogy fellendítsük a magyar ökölvívást. Kéz a kézben próbálunk ezen az úton haladni, egyáltalán nincs köztünk rivalizálás, hiszen csak együtt gondolkozva tudunk egy pozitív jövőképet kialakítani” – mondta Erdei Zsolt, aki arról is mesélt, hogy edzőként jóval több dolga van, mint amikor aktív sportolóként csak a saját felkészülésére kellett figyelnie.

 

 

 

 

„Egyelőre kóstolgatom az új szerepkört, az edzői szakma nem egyszerű, jóval összetettebb feladat, mint maga az ökölvívás. Amikor „csak” bokszoló voltam, egyedül magamra kellett koncentrálnom, itt pedig ha bent van mondjuk húsz gyermek az edzőteremben, mindegyikhez másként kell hozzászólni, mindenkinek más az alkata, a stílusa, a pszichéje, ez így sokrétű feladat” – fogalmazott Madár, aki márciusban Európa-bajnoki címmel a birtokában vonult vissza.

 

 

„Lassan kezd bennem leülepedni a búcsúmérkőzésem, bár még nem szembesültem teljesen azzal, hogy végleg abbahagytam az ökölvívást. Továbbra is edzésben maradtam, hiszen Bedák Zsolti barátomnak a közeljövőben mérkőzése lesz, a felkészülését pedig úgy tudom a legjobban segíteni, hogy vele együtt csinálok mindent. Ugyanúgy dolgozom, mintha még mindig bokszolnék, pedig gyakorlatilag már nyugdíjas vagyok”.

 

 

Erdei Zsoltot végül győri sporttársáról, Kelemen Balázsról kérdeztük.

 

 

„Balázs nagyon jól építi a karrierjét Rácz Félix segítségével, ha így folytatja, befutó lehet. Most is világbajnoki kihívó volt, bár aztán nem jött össze a mérkőzés, de továbbra is ott van a tűz közelében. Remélem, ha megkapja a lehetőséget, akkor élni is tud majd vele. Ez már csak rajta múlik.”

 

Lakner Gábor

Fotó: O. Jakócs Péter