Győr+
2011.10.21. 08:30

Győrbe érkezik a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionja

Hogyan működik az atomenergia? Mi lenne, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű? Ezekre és még további izgalmas kérdésre is választ kaphat, ha meglátogatja a Paksi Atomerőmű interaktív kiállítását.

Az MVM Csoport, a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionjában az érdeklődők személyesen is kipróbálhatják, hogyan nőne a villamos energia ára és a környezetterhelés, ha csökkentenék a legolcsóbb és legtisztább áramot előállító atomerőmű teljesítményét. Bemutatják, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett működik a paksi erőmű, de a látogatók tájékozódhatnak az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos tervekről is.

A Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionja október 24-én gördül be a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és ÁMK Udvarára és egészen október 31-ig ott parkol.

Szimulátorunkon bárki irányíthatja az atomerőművet, láthatja, hogyan drágulna az áram és hogyan nőne Magyarország károsanyag-kibocsátása, ha nem lenne atomerőmű; interaktív kiállításon megismerkedhet a világ összes atomerőművével, a közel három évtizede biztonságosan működő Paksi Atomerőmű történetével és jövőjével, a magyar villamosenergia-hálózattal, Paks és környezete élővilágéval.

A vállalkozó szelleműek tekerhetnek egy kört áramfejlesztő kerékpárral, és megtudhatják, mennyit kellene biciklizni ahhoz, hogy megtermelje egy fél órás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát.