Győr Plusz Médiatábor 2020.

Győr+
2020.06.13. 05:11

Hirdetés

Kedves Szülők, kedves Diákok!

Az idei esztendő mindannyiunk életébe változást hozott. Remélem, jól vagytok és minden akadályt sikerrel vettetek. Ezidáig az idei táborok felett is ott lebegett Damoklész kardja, de örömmel adom tudtotokra, hogy két turnust megtartunk. A GYŐR PLUSZ MÉDIATÁBOR idén is az újságírásról, televíziózásról, fotózásról, rádiózásról szól majd, de egyszerűbben is írhatom: minden, ami média. 

Ahogy az elmúlt években, úgy most is kiemelem, hogy továbbra is szeretném “alapítótársam”, Harcsás Judit gondolataihoz, emlékéhez méltó módon szervezni a turnusokat.

Összegyűjtöttem a legfontosabb információkat:
Az új koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében az idei évben a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani az alábbi járványügyi szabályok szigorú betartására.

Törekedni kell a kb. 1,5 méteres védőtávolság folyamatos betartására, mind a foglalkozások, mind étkezések, mind pedig a szociális helyiségek használata során.

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, több időt töltünk majd a szabadban. Ehhez napvédő krémekre lehet szükség.

A jelenlegi új koronavírus járvány cseppfertőzéssel, direkt módon terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti.
Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző diák illetve szervező vehet részt, melyről a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről szóló 12/1991. (V. 18.) NM rendelet alapján nyilatkozni is szükséges (a nyilatkozatot a tábor első napján kell hozni, vagy a beiratkozáskor ki kell tölteni. Szövegét a tábor előtt mindenkinek elküldöm e-mailben).

A tábor működtetése során különös figyelemmel kell lenni a személyi higiéne betartására, melynek alapja a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, az arc érintésének elkerülése, valamint a köhögési etikett betartása, mely továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze. Figyelmeztetni fogjuk a diákokat a gyakori kézmosásra, illetve alkoholos kézfertőtlenítőt is biztosítunk. A köhögési etikett betartására papírzsebkendőt is biztosítunk, de erre lehetőleg a szülők is készítség fel gyermekeiket – ha esetleg eddig nem tették volna.

A táborozók által használt eszközöket rendszeresen vírusölő hatású szerrel fertőtlenítjük. 

A tábort idén csupán két turnusban szervezzük és ráadás turnusra magas érdeklődés esetén sem lesz lehetőségünk. Az időpontok: 2020. július 13-tól 17-ig és július 20-tól 24-ig.
A tábor napközi jellegű, vagyis 8-00-16.00 óráig foglalkozunk a gyerekekkel. (rugalmasan kb. 3/4 8-tól már ott vagyunk, délután pedig fél 5-ig biztosítunk felügyeletet)
Helyszíne: József Attila Művelődési Ház (Győr, Móra Park)

A gyerekekkel egyszerre két felnőtt foglalkozik. Egy foglalkozásvezető és egy segítő.
Korhatár: 10-18 év.
A tábor költsége (mely magában foglalja a napi háromszori étkezést is): 32.000 Ft.

Az elmúlt években két részletben lehetett fizetni. Ezt – vagyis az előzetesen fizetett foglalót – azért kértük, mert biztosítanunk kellett, hogy aki jelentkezik, az komolyan is gondolja.
Idén csak egy összegben lehet majd fizetni a részvételi díjat a tábor első napján reggel, vagy előzetes megbeszélés esetén ugyanúgy az első napon, de délután, távozáskor.
Amikor a legelső táborokat szerveztük, a jelentkezők közül többen egyszerűen nem jöttek el. Ez ránk nézve is kellemetlen volt, hiszen a tábor költségeit a jelentkezők számával osztjuk el és bizonyos szolgáltatásokat is ennek tükrében rendelünk meg (pl. étkeztetés). És ami még bosszantó volt a “fals jelentkezések” kapcsán, hogy emiatt nem tudtunk olyan gyermekeknek helyet biztosítani, akik tényleg eljöttek volna. Ezután vezettük be a foglalófizetés rendszerét – és ettől kell idén (az idő szűke miatt) eltérnünk. Tehát kérek szépen mindenkit, hogy csak akkor jelentkezzen a táborba, ha biztosan el is jön. Természetesen előfordulhat betegség, vagy más akadályozó tényező, de remélem, a jelentkezést mindenki az adott szó hitelére tekintettel teszi meg.

Jelentkezést CSAK elektronikus űrlapon fogadok. Nem azért, mert rigolyás vagyok, hanem mert baromi nehéz a különböző platformokat (messenger, telefonhívás, e-mail-ek stb) egyben kezelni.

AZ ŰRLAPOT IDE KATTINTVA ÉRHETED EL.

Probléma esetén: mediataborok@gmail.com
telefon: +3620 379 08 95

Mindegyik turnus hasonló tematikájú, ugyanakkor gondolunk azokra a diákokra is, akik már nem először jönnek a Médiatáborba, vagy más okból már bizonyos ismeretek birtokában vannak. Számukra a foglalkozások alkalmával “haladó csoportot” alakítunk ki, vagy az adott feladat megoldásánál magasabbra tesszük a mércét. A tábor természetesen idén is a játékos tanulásról szól majd, így a haladó csoport tagjainak sem kell iskola-szerű számonkérésre készülniük. 

Az előző évi táborok felépítéséből sok elemet “átörökítünk”. Tehát idén is lesz például: ismerkedés, bemutatkozás, műfaji ismeretek, ismerkedés a média ágaival, a fotózás alapjaival; kommunikáció: a hangerő, a hangsúly fontossága, a levegő beosztása. A magyar nyelv szépsége, beszédtechnika. Vendégek is jönnek, akikkel interjúkat készíthetnek, vagy akik szakmai előadásokat tartanak.

A tábor célja, hogy a média területén otthonosabban mozogjanak a gyermekek. A megszerzett kompetenciákkal a jövőben rutinosabban oldhatnak meg “lámpalázas” élethelyzeteket, kevésbé lesznek feszélyezettek, ha pl. nyilatkozniuk kell, vagy fel kell szólalni egy rendezvényen. Fontos kiemelni, hogy a diákok tudatosabb médiafogyasztóvá válnak. Megértik, hogy mi, miért és hogyan kap helyet a média világában, hogyan befolyásol bennünket a média. Fontos tudni azonban, hogy egy nyári napközi tábor nem elegendő arra, hogy szakembereket képezzünk, de ez nem is célunk. Gondolatébresztőnek, kedvcsinálónak és persze egy nagy játéknak szánjuk a turnusokat. 

A táborok során kép és hangfelvétel készül. Ezeket a jó ízlés határain belül felhasználjuk, vagyis közzétesszük a közösségi portálon, bemutatjuk a rádióban, az újságban vagy a televízióban. A táborral összefüggésbe nem hozható harmadik félnek nem adjuk ki. A beíratással a szülő ezt tudomásul veszi és engedélyt ad rá.

A tábor és a szakkör facebook oldala, ahová érdemes csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/714090278637561/

Mit kell hozni a táborba az első napon?

– Az egészségügyi papírt kitöltve, a szülő aláírásával (a helyszínen is kitölthető, időben elküldjük majd a jelentkezőknek e-mailben).
– A tábor részvételi díját.
– Ajánlott már az első napon valamilyen képkészítő eszközt is hozni (fényképezőgép, telefon).
– Ételt, italt lehetőleg ne hozzanak a gyerekek, illetve pénzre, drága eszközökre sincs szükség. Ezekért nem tudunk felelősséget vállalni. Ellenben zsebkendő és kézfertőtlenítő kendő jó, ha van a diákoknál – de ahogy írtam, ezt mi is biztosítunk.

Kérem a szülőket, hogy az esetleges egyedi odafigyelést/nevelést igénylő gyerekekről előre tájékoztassanak!

További információ kérhető telefonon is: +36 20 379 08 95

Üdvözlettel:
Orosz Sanyi – a Győr Plusz Média munkatársa, táborszervező

likeold
a fb oldalunkat