Hirdetés
Győr+
2018.12.01. 18:01

Győr+ Mancsok – Viktória vagyok, vigyél haza!

Hihetetlen, mennyi mindent kibír egy ártatlan, szőrös kis teremtmény, aki bár rengeteg megrázkódtatáson ment keresztül, sohasem adta fel a reményt. Sokszor használjuk azt a szót, hogy hős – ezt a jelzőt Viktória teljes mértékben kiérdemelte. Ennek a kis hősnek itt az ideje végre megfelelő otthont találni, ahol megkapja a neki járó szeretetet.

Hirdetés

Viktória, az öthónapos, terrier keverék szuka neve hallatán sokan felkaphatják a fejüket, hiszen elképesztő története nagy vihart kavart, és belemart a szívekbe. A kölyök október közepén került a Győri Állatmenhelyre, miután gazdája egy konyhakést szúrt a nyakába. A kiskutyát azonnal a Szabadhegyi Klinikára szállították, ahol megműtötték, s így csodával határos módon életben maradt. A kés szerencsére nem ért artériát, így Viktória nem szenvedett maradandó testi károsodást, de lelkileg nagyon megviselték a történtek. Ráadásul, miután a menhelyre került, kiderült, hogy parvovírusos megbetegedése van. Ebbe a betegségbe akár bele is halhatott volna, de ez az apró, csodálatra méltó lény tele volt küzdeni akarással, és nem adta fel. Végül ő győzött.

 

Hirdetés

Ez a csöppség már rengeteget szenvedett, megérdemli a szerető családot


Horváth Patrícia, a Győri Állatmenhely önkéntese elmondta, sok beteg kutyával találkozott már, látta őket szenvedni, haldokolni, de ez a kölyök egészen más. „Viktória egy igazi harcos, ő addig küzdött, amíg jól nem lett” – fogalmazott, és elmesélte, hogy amikor felállni sem tudott, ez a kutyus akkor sem adta fel. Ennek köszönheti, hogy legyőzte a betegségét, és most már szerencsére teljesen jól van, a lelki traumának sincs nyoma.

 

Reméljük, hogy a kis hős új gazdija mellett megtapasztalhatja az emberi jóságot is

 

Mi végig szurkoltunk Viktóriának, hogy felépüljön. Most, hogy végre jól van, ideje, hogy a Győr+ Mancsok rovatunk gazdikeresőjeként otthonra leljen, és megkapja mindazt, amit megérdemel: simogatást, sok-sok játékot, törődést és szeretetet. Valakit, aki mellé odakuporodhat, aki mellett nem kell többé félnie senkitől és semmitől. Ez a csöppség már annyi szörnyűséget átélt, meg kell végre tapasztalnia az ember és kutya közötti igaz barátságot, azt, amikor a gazdi kedvenceként szereti őt.

 

Viktória kora ellenére nagyon ügyesen sétál


Viktória két másik kutyával, Odinnal és Lufival él egy kennelben. Bár eddig még csak velük sétált, mi kipróbáltuk, egyedül is nagyszerűen lehet pórázon vezetni, édesen tartja a fejét a szarvasos nyakörvében, mint egy úri hölgy. Bár csúnyán elbántak vele, és minden oka meglenne az emberekkel szembeni bizalmatlanságra, a hős kisasszony nem riad vissza a simogatástól. A játékossága is visszatért: az út szélén talált fadarabokkal is szívesen eljátszik, nem beszélve a kenneltársairól. Megtudtuk, délelőttönként sokat bolondoznak, szaladoznak együtt – őket már nagyon szereti, és más kutyákkal is szoktatható, ám olykor kicsit dominánsan viselkedik. A sok-sok megrázkódtatás ellenére Viktória olyan, mint egy igazi kölyök, de azért bőven van még mit tanulnia az emberi jóságról egy igazi, felelős gazdi mellett.

 

A kiskölyök szeret játszani, akár egy út szélén talált gallyal is


A gondozók azt szeretnék, ha kinti-benti kutya lenne, vagy lakásba fogadnák örökbe, hogy ez a kicsi állat megtapasztalhassa végre az ember közelségét, szeretetét, és érezze a biztonságot. Szeretnék, ha a gazdival aludhatna, és nem csak az udvaron kellene élnie az életét.

 

Ismerjék meg kicsit jobban Viktóriát a videónkból!

 

Két gazdikeresőnket, Marcit és Bonbont már lefoglalták, de Jonatán még mindig csak vár, azt remélve, hogy a karácsonyt már otthon töltheti, szerető családjával. Mi nagyon szurkolunk neki is!

 

Érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

E-mail: gyormenhely@gmail.com

Facebook: Győri Állatmenhely

 

VIKTÓRIÁT ELVITTÉK!

 

Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

Videó: Czika László Balázs

likeold
a fb oldalunkat