Hirdetés
Győr+
2018.04.11. 11:37

Győr+ Mancsok – Merci és Berci együtt szeretnének hazamenni

Azt mondják, azoknak az árva kutyusoknak van a legkisebb esélyük gazdira találni, akik nagytestűek, feketék, már nem fiatalok, ráadásul kankutyák. És mi van azokkal az állatokkal, akik mindezek mellett ketten vannak, és együtt szeretnének otthonra lelni? Hogyan állíthatnánk, hogy nekik nem jár a szerető család?

Hirdetés

A testvérpár, Merci és Berci esetében is hasonló a helyzet, csak épp nem két kanról, hanem egy szukáról és egy kankutyusról van szó. Azért az igaz rájuk, hogy nagytestűek, feketék, öregecskék és: ketten vannak. De ezek egyike sem vesz el abból, hogy mennyire imádnivalók, és szívüket, lelküket adnák egy szerető gazdinak.

Aki nyomon követi a Győri Állatmenhely Facebook-oldalát, annak ismerős lehet a bejegyzés, amit március 12-én tett közzé Horváth Patrícia állatgondozó. Egy megható posztot osztott meg a hasonló cipőben járó Tara és Brunó örökbefogadásáról, amelyet olvasva biztos, hogy sokak szeme könnybe lábadt. Patrícia így írt róluk: „…A két szempár együtt nőtt fel és élt boldogságban mindaddig, amíg a gazdi meg nem halt. Így ők árván maradtak ketten. Mindig nagy dilemma számunkra, hogy mi lesz, ha valaki jön és azt mondja Őt szeretném? De csak Őt és nem Őket. Mit tegyünk? Vegyük el az esélyt az egyiktől? Vagy adjuk meg, de tudjuk, hogy akkor a másik bánatába belehal? Nehéz és roppant fájdalmas döntések ezek. Főleg, ha 10 évig éltek együtt. Az idő telt, Ők pedig mindig maradtak. Nem volt senki. Senki nem akarta külön sem és együtt sem Őket…  Fél évvel ezelőtt megígértem Tarának, hogy el fog jönni valaki, aki besétál a kapun és azt mondja: Tarát és Brunót szeretném. Tara elhitte Én pedig reménykedtem. Fél évvel utána besétált egy család és azt mondta: Szeretnénk örökbefogadni Tarát és Brunót… Mivel ez az ígéret teljesült, befele menet Mercinek és Bercinek is megígértem ugyanezt. Így hát elindult a fél év visszaszámláló!”

Hirdetés

Merci nagyon szeret ölelni!

Tarának és Brunónak már sikerült, együtt költöztek gazdihoz nemrég. Ennek a testvérpárnak is jár egy esély a boldogságra! Igenis megérdemlik, hogy mire letelik ez a fél év, már ők is saját otthonukban legyenek szerető családjukkal, együtt.

Merci és Berci nyolc esztendős,  ír farkaskutya vonásait hordozó ebek, akik a kezdetektől fogva együtt nevelkedtek, s bár már nem fiatalok, odaadó szeretetük, lelkes tekintetük mindennel felér, egymáshoz való ragaszkodásuk pedig megmelengeti a szíveket. Ezek a mancsosok ugyanolyanok, és mégis teljesen különbözőek – Merci törékeny, nyurga testalkatú, hihetetlenül bújós, izgága hölgyemény, aki minden percben át akarja ölelni sétáltatóját, hogy kifejezze imádatát, s cserébe ő is pozitív megerősítést vár. Berci nagy, erős alkat, egy kimért, megfontolt úr, de a simogatást ő is szívesen, barátságosan fogadja, s bár idősödő jószágok, mindketten imádnak játszani.

Berci, a megfontolt öreg úr!

Emlékeznek még? Elmo, a kaukázusi kiskölyök azonnal megdobogtatta az emberek szívét, gazdija egyetlen nap után felfigyelt rá. Nem csoda, hiszen egy pöttöm szőrgombóc volt, aki medvebocsos járásával, ártatlan szemeivel bárkit megbabonázott. Persze, egy kiskutya ilyen, Merci és Berci pedig már jócskán benne vannak a korban. Egyet azonban nem szabad elfelejteni: szeretni ők is nagyon tudnak, s ha félreteszik az előítéleteket, hihetetlenül boldog éveket élhetnek még le együtt ezekkel a hálás jószágokkal.

Tara és Brunó sem voltak fiatalok, mégsem vártak hiába, Horváth Patrícia állatgondozó megígérte nekik, hogy igenis hazaviszik őket együtt, és sikerült! Drága Merci és Berci, bár már nem vagytok kölyökkutyák, tudjuk, hogy nektek is sikerülni fog!

Germán Eszternek, a Győri Állatmenhely telepvezetőjének Merci és Berci a kedvencei közé tartoznak. Így mesélt róluk:

 

Ha megtetszett Merci és Berci, érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

Gazdira vár még Lujzi cicus is és Marci is. Ne felejtsd el megnézni őket sem!

 

MERCIT ÉS BERCIT ÖRÖKBE FOGADTÁK!


Szerző: Bodrogi Sára
Fotó: Marcali Gábor
Videó: Czika László Balázs

 

 

 

likeold
a fb oldalunkat