Hirdetés
Győr+
2018.03.09. 17:07

Győr+ Mancsok – Fűszer vagyok, vigyél haza!

Szeretném bemutatni Fűszert, a Győr+ Mancsok harmadik kutyusát, aki apró, csámpás tappancsaival, fehér „szemöldökével” és ártatlan szemeivel bárki napjait képes lenne megfűszerezni.

Hirdetés

Eddig a Győri Állatmenhely dolgozóira bíztuk, döntsék el ők, hogy a sok-sok sanyarú sorsú állat közül melyik mancsos legyen az, akit megismertetünk a kedves olvasóinkkal, s így lehetőleg jövendőbeli gazdijával is. Elsőként Boginak, az ónémet juhászra hajazó, öt év körüli királylánynak szerettünk volna otthont találni, ám akármennyire is csodálatos jószág, sajnos február 2. óta – bár volt biztató érdeklődője – még mindig vár az igazira. Elmo, a kaukázusi juhász keverék kankölyök sokkal szerencsésebb volt nála. Megírtam róla a cikket, és másnap már jelentkeztek is érte a Győri Állatmenhelyen: lefoglalták. Március első hétvégéjén vitték el Elmót, a Győr+ Mancsok második kutyusát. Hamarosan bővebben is beszámolunk az örökbefogadás részleteiről, de addig is ismerjék meg a harmadik kutyust, akit én választottam: Fűszert.

Hirdetés

Fűszer egy ötéves kan, akinek ereiben vélhetően szálkásszőrű tacskóvér csörgedezik. Ahogy már említettem, ő az első Győr+ Mancsok-kutyus, akit én választottam. Természetesen szívem szerint az összes menhelylakót bemutatnám Önöknek egyszerre, és szeretnék mindegyiküknek gazdit találni, sőt, ha tehetném, mindegyiküket befogadnám, de sajnos ez nem így működik. Ám a „Győr+ Mancsok – Vigyél haza!” nevű rovatunk tökéletes lehetőség arra, hogy ha csak szépen sorjában is, de segítsek valamelyest ezeknek a szeretnivaló árva állatoknak, ezúttal Fűszernek. És, hogy miért pont rá esett a választásom? Horváth Patrícia menhelyi gondozó képeket mutatott nekem azokról a kutyusokról, akik közül kikerülhet a harmadik mancsos. Bevallom, kicsit megijedtem, hogy nekem kell döntenem a sorsukról, de amint végigpörgettem a képeket – bár mindegyikük nagyon tetszett –, nem volt kérdés: Fűszer lesz a következő.Ez az apróság nézett rám a nagy, ártatlan szemeivel és tudtam, hogy vele szeretnék elmenni sétálni legközelebb, őt szeretném simogatni és megtudni, mi is az ő személyes története. De leginkább persze azt szerettem volna, hogy hamarosan arról számolhassak be, hogy őt is hazavitte valaki: egy idős hölgy hűséges társa lett, akinek ölében szunyókálhat délutánonként, míg ő rejtvényt fejt; vagy gyerkőcök mellé fogadták örökbe, és naphosszat játszanak együtt az udvaron. Boldogságot szerettem volna látni abban a nagy, csillogó szempárban, amely jelenleg sajnos egy megtört lélek tükre. Ezek reményében választottam.

Nőnapon látogattunk ki a Győri Állatmenhelyre, ahol Dömötör Klaudia állatgondozó (Fűszer gondozója) már hozta is oda hozzánk pórázon a kicsi Fűszert, akinek szerintem már a neve is nagyon találó. Apró, csámpás tappancsaival lépdelt felém, és azonnal tudtam, hogy jó választás volt. Bár először kicsit félénken mérte fel a terepet, hamar feloldódott a séta során, ahol mindig igyekezett Klaudia sarkában járni. Látszott rajta, hogy mennyire hálás, hűséges jószág, hiszen amikor csak tehette, odabújt gondozójához, sőt, fel is ugrott az ölébe. De egyáltalán nem volt rámenős kutyus, nagyon nyugodtnak, jólneveltnek tűnt. Klaudia elmesélte, Fűszer januárban került a menhelyre: a gazdája vitte be, minden kommentár nélkül mondott le róla. Az ötéves kant azóta már ivartalanították (a múlt héten), így készen áll az örökbefogadásra. Ránéztem a kis mancsosra, és nem értettem, hogyan mondhatott le róla valaki, én egy csupaszív, borzas bundájú kisállatot láttam, akit csak szeretni lehet. A gondozója megerősítette, hogy nagyon jó kutya: jól kijön idősekkel, felnőttekkel, gyerekekkel, de más kutyákkal és cicákkal is. Nagyon szeret az emberek közelében lenni, de imádja az udvarokat is, szóval tulajdonképpen bárhol jól érezné magát, ahol eleget foglalkoznak vele és szeretik. Aki szeretne egy ilyen hűséges társat, mint Fűszer, az jelentkezzen a Győri Állatmenhelyen, és vigye haza minél hamarabb! Egy biztos, ez a kisállat megfűszerezné mindenki életét!

Horváth Patrícia (menhelyi gondozó) is nagyon szépeket mondott a kis Fűszerről:Ha megtetszett Fűszer, érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

Bogiról se feledkezzenek meg, aki még mindig várja a gazdit! Róla bővebben ide kattintva olvashatnak!

 

FŰSZER NÉMETORSZÁGBA KÖLTÖZÖTT!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

Videó: Czika László Balázs

 

likeold
a fb oldalunkat