Hirdetés
Győr+
2018.08.23. 15:00

Győr+ Mancsok – Félix vagyok, vigyél haza!

Lujzinak, Aurorának és Folti cicánknak már teljesült az álma: gazdijuk kiskedvenceként élhetnek boldogan. Ám rengeteg árva cicus van még rajtuk kívül a Győri Állatmenhelyen, akik szeretetre, családra vágynak. Most Félix, a fehér kandúr mutatkozik be a Győr+ Mancsok gazdikeresőjeként.

Hirdetés

Előítéletekből sajnos jut bőven mindenkinek: Lujzi a félénksége miatt volt nehéz helyzetben, Aurorának egy csípőműtét okozott némi szépséghibát, Foltitól pedig az AIDS riasztotta el az embereket. Valaki mégis meglátta bennük a hűséges társat, s azóta egytől-egyig bearanyozzák családjuk mindennapjait. Reméljük, Félixnek is adnak egy esélyt!

 

Hirdetés

 

Félix cicát a belvárosban találták nem rég, nagyon rossz állapotban. Azóta teljesen meggyógyult, és már az ivartalanításon is átesett. Rendkívül barátságos, nyugodt kandúr, és más cicákért, illetve az emberekért is rajong, ám, bár neki semmilyen betegsége nincsen, mégis nehéz helyzetben van: tíz esztendős. Ráadásul, kevesen gondolnák, de nála a domináns fehér színe is negatív megkülönböztetést jelent. Bár bundája csodálatos, sokakban él téves asszociáció a fehér macskával kapcsolatban, még akkor is, ha rajta fekete foltok is megjelennek. Sokan hiszik, hogy ha egy cicus fehér, akkor biztos, hogy süket és vak, ez azonban nem mindig van így, Félix hallása és látása pedig ép, tehát ez nem kell, hogy bárkit is elriasszon! Igaz, tízéves, de: „a kor nem számít” – ezt mondták azok az emberek is, akik úgy döntöttek, Mercit és Bercit, a két nagytestű, fekete, nyolcéves kutyust fogadják örökbe, velük teszik teljessé életüket. Hiszen mindegy, mennyi idős egy állat, képes csodát csempészni a szürke mindennapokba, és feltétel nélkül szeretni.

 

 

Félix benti és kinti cicaként is jól érezné magát új otthonában, egyetlen vágya, hogy az emberek félretegyék az előítéleteket, s úgy nézzenek rá, hogy tényleg őt látják, nem csak azt, hogy egy idős cica, aki fehér. Hiszen, ha valaki képes lenne erre, megszeretné és hazavinné, s akkor nem lenne Félixnél boldogabb a világon. Ő is érdemel egy esélyt, hogy ne a menhelyen élje le életét, hanem megtapasztalhassa egy gazdi igaz szeretetét. Mi vele várunk a nagy pillanatra, amikor végre őt is hazaviszik.

 

Jonatán és Marci is szeretnének végre otthonra lelni!

 

Érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

FÉLIX ÖRÖK ÁLOMBA SZENDERÜLT.

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat