Hirdetés
Győr+
2018.02.05. 20:56

Győr+ Mancsok – Bogi vagyok, vigyél haza!

Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes – tartja a mondás, amelyben első mancsos barátunk, Bogi is csak megerősíteni tudott, akivel Győr+ Mancsok – Vigyél haza! című rovatunkat indítjuk. Ismerjék meg, szeressenek belé, adjanak neki egy esélyt! Elmesélem, én hogyan láttam Őt.

Hirdetés

Beléptem a Győri Állatmenhelyre, és megpillantottam Bogit, az első „Győr+ Kutyust”, akinek gazdit keresünk. Leguggoltam hozzá, hogy üdvözöljem, és mintha pontosan tudta volna, hogy miért vagyok ott, barátságosan jött oda hozzám, hogy pacsit adjon nekem – hogy bemutatkozzon. Úgy fektette mancsát tenyerembe, mintha életét, sorsát helyezte volna a kezembe – tessék, itt vagyok, ismerj meg, szeress meg, és szerettess meg másokkal is, hogy végre hazavigyen valaki! Bölcs, vágyakkal, s reményekkel teli tekintettel bámult rám az ötéves szuka, aki több mint két és fél éve él a menhelyen arra várva, hogy valaki egyszer eljöjjön érte is. Mivel fél életét rácsok mögött töltötte, kezd elkeseredni, hogy Őt senki nem akarja – mi szeretnénk bebizonyítani, hogy számára is létezik tökéletes gazdi, mert megérdemli!

Hirdetés

Én már az első pillanatban éreztem, hogy szívemen fogom viselni sorsát ennek a csodás, hosszú szőrű, ápolt tappancsosnak, aki remélhetőleg hamarosan otthonra lel. Bogival és gondozójával, Horváth Patríciával sétálni indultunk, hogy jobban megismerjük egymást. Ez a hihetetlenül okos kutyus nyugodt léptekkel haladt mellettem: tudta, hogy nem szaladunk ki az úttestre az autók közé, és nem rántjuk el azt, aki a póráz másik végén van. Csendesen, de vidáman szippantotta magába a szabadság illatát, és éreztük, hogy szeretné átélni ezt nap mint nap. Néha megálltam, hogy megsimítsam a hihetetlenül puha bundáját, vagy leguggoljak hozzá, kezemben tartsam okos buksiját és elmondjam neki, mennyire gyönyörű. Azt hiszem, értette, hogy valaki meglátta benne a szépet, és ez valaminek a kezdete – bár én nem vihetem haza Őt, elkezdtünk abban bízni, hogy valaki más igen.

Patrícia jobban ismeri Őt, mint bárki más, hiszen Bogi most ideiglenesen náluk lakik – bár már ott sem maradhat sokáig. Fülműtétje után került hozzájuk még decemberben, amikor a folytonos gyulladás megszüntetése érdekében mindkét hallójáratát eltávolították. Ezután kezelésekre kellett hordani a kutyust, de mivel minden rendben ment, Bogi már jól van! Ami pedig a hallását illeti, bár enyhén károsodott, NEM süketült meg és fájdalmai sincsenek többé, tehát nagyon várja, hogy hazavigyék.

Séta közben sokat beszéltünk erről a nagyszerű jószágról, és rengeteg más pozitív dolgot is megtudtam róla. Patrícia elmesélte például, hogy Bogi imád autózni, szobatiszta, és még a legnagyobb tömegben is ügyesen, nyugodtan sétál, akár karácsonyi vásárról, akár plázáról van szó – ezt tapasztalatból mondta, mivel mindent kipróbáltak már, és le a kalappal a nagylány előtt, aki mindenhol szuperül viselkedett. Ez a szőrmók ráadásul odavan az emberekért és a gyermekeket is nagyon szereti. A többi kutyussal sincsen gondja, bár azt mondják, a nagytestű kanokkal jobban kijön. Ám akkor sincs gond, ha valaki például kistestű szuka mellé szeretné második kutyának Bogit, hiszen szoktatással bármi lehetséges, a Győri Állatmenhely pedig kiváló kutyaidomárokkal áll kapcsolatban, akik ilyen esetekben mindenképp a gazdi segítségére lennének. Bogi kinti, benti kutyának is ajánlott – termete miatt igényli a mozgásteret, de ugyanakkor szociális, és szíve szerint mindig emberek közelében tartózkodna, tehát a legjobb az lenne neki, ha valaki olyanhoz kerülne, aki sokat tudna vele foglalkozni. Amit cserébe Bogi adna: végtelen hála, hűség és szeretet.

Ha megtetszett Bogi, érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

BOGIT HAZAVITTÉK!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

Videó: Czika László Balázs

likeold
a fb oldalunkat