Hirdetés

Győr is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz

Győr+
2013.03.19. 15:00

A WWF 2007-ben indított kezdeményezéséhez városunk évek óta csatlakozik több középület díszvilágításának lekapcsolásával. Az akcióban bárki részt vehet március 23-án 20.30 és 21.30 között, amikor a világ több mint száz országa burkolózik sötétségbe.

Hirdetés

A WWF szemléletformáló kampányában napjainkban már több ezer város vesz részt. A klímaváltozás elleni jelképes felszólaláshoz évről évre többen csatlakoznak, akik ma már talán nem csak ezen az egy napon figyelnek oda környezetükre, de az év minden napján környezettudatosan élnek.

 

Hirdetés

Az idén 2013. március 23-án este 20.30 és 21.30 között kapcsolódnak le a lámpák, sötétednek el híres épületek. Az akcióban Győr önkormányzata is évről évre részt vesz, az idén a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton a Várfal sétányon, valamint a Káptalan dombon a Bazilikánál kapcsolják le a díszvilágítást.

 

A kezdeményezéshez természetesen bárki csatlakozhat azzal, hogy ebben az egy órában lekapcsolja otthonában a villanyt, nem kapcsolja be a televíziót, nem használ áramot fogyasztó készülékeket.

 

Az akcióhoz csatlakozók a www.foldoraja.hu weboldalon regisztrálhatnak is. Az a település, amelyről arányaiban a legtöbben jelzik részvételüket, egy évig viselheti a WWF Föld Órája fővárosa címet.

 

2012-ben minden eddigi rekordot megdöntött az akcióban résztvevők száma. Valamennyi kontinens 150 országa, 6525 város valamint 2 milliárd ember fogott össze, és fejezte ki csatlakozásával bolygónk iránti elkötelezettségét. Hazánkból egy évvel ezelőtt 93 magyar település, 467 vállalat és intézmény, valamint közel 9000 magánszemély regisztrált.

 

A Föld Órája a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet, egyben rámutat arra, egy kis odafigyeléssel mi is sokat tehetünk Földünkért.

 

Fotó: foldoraja.hu

 

likeold
a fb oldalunkat