Hirdetés
Győr+
2011.12.06. 13:46

Győr.hu: Az év honlapja

Az idén teljesen megújult városi honlap rangos elismerést kapott, az önkormányzati weboldalak között az év honlapjává választották.

Hirdetés

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat az idén immár tizedik alkalommal hirdette meg „Az Év Honlapja” pályázatát.

A jubileumi versenyre összesen 314 nevezés érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A Győr.hu korábbi változata a 2009-es megmérettetésen minőségi díjat kapott, a 2011-ben teljesen megújult oldal azonban ennél is nagyobb sikert ért el, hiszen kategóriájában az év honlapjává választották.

A zsűri 2011. december 2-án a fővárosban megrendezett díjátadón kiemelte, a portál többet nyújt, mint a megszokott önkormányzati honlapok, tartalmas, jól kezelhető, és megadja a felhasználónak azt a szabadságot, hogy maga döntsön, milyen témákkal szeretne találkozni a nyitó oldalon.

Borkai Zsolt polgármester az elismeréssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a honlap megújításával nem titkolt célunk volt, hogy az interneten keresztül is bemutassuk, leképezzük azt a sokszínűséget, pezsgő kulturális-, gazdasági-, vagy éppen sportéletet, ami Győrt jellemzi. A mai kor technikai eszközeivel is szeretnénk felkelteni a figyelmet városunk iránt, éppen ezért néhány új alkalmazással megpróbáltuk egyedivé, újszerűvé tenni oldalunkat, és örülünk, hogy törekvéseinket a szakemberek is elismerik.

Néhány nappal korábban honlapunk egy másik elismerést is átvehetett:

Győr.hu: Kiváló Magyar Tartalom

Az E-Festival 2011-es versenyén városunk honlapja kategóriájában a harmadik helyet szerezte meg, egyben elnyerte a Kiváló Magyar Tartalom és a Felhasználóbarát Honlap minősítést.

A közelmúltban Balatonfüreden megrendezett díjátadón elhangzott, a zsűri értékelése szerint a Győr.hu honlap az önkormányzati oldalak között egyedülálló és újszerű. A zsűri kiemelte, Győr honlapja megadja a felhasználóknak azt a lehetőséget, hogy „berendezzék” a portál nyitó oldalát, ezzel maguk választhatják ki a nekik fontos tartalmakat.

A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) által szervezett, a hazai online és a multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival 2011 verseny célja, arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a felhasználóknak.

Mint ismeretes, 2011-es év tavaszán teljesen megújult Győr honlapja (www.gyor.hu), amely egyedi arculattal, újszerű technikai megoldásaival és rengeteg információval várja a városunk iránt a világhálón keresztül érdeklődőket. Az újítások között szerepel a nyitó oldal „átrendezési” lehetősége, azaz a felkínált témakörök módosítása, valamint a cikkek mellett található „Hozzáadás a kedvencekhez” alkalmazás is, amellyel az olvasó létrehozhatja „saját” menüsorát. Érdekesség a térképes programajánló, amelynek segítségével a helyismerettel nem rendelkező érdeklődők is megtalálhatják a rendezvények helyszínét. A mobilról böngészők számára új fejlesztésként készült el az m.gyor.hu, amely a város honlapjának mobilkészülékre optimalizált verziója. A turizmus oldalak öt nyelven olvashatók, a honlap akadálymentesített.

A honlap eddigi elismerései:

2008: E-GO honlap minősítési eljárás – Nagyvárosi kategória 1. hely

2009: „Az Év Honlapja – 2009 Minőségi Díj”

2011: E-Festival – Önkormányzatok kategória 3. hely, Kiváló Magyar Tartalom, Felhasználóbarát Honlap

2011: Az Év Honlapja – 2011 díj

Hirdetés