Győr+
2018.03.09. 19:19

Gyógyító gránátalma

Biztos vagyok benne, hogy ízekkel, színekkel hatalmas energiát lehet pótolni. Főételnek, vacsorára, elvitelre is tökéletes színes tésztaétel ez most és nem mellesleg, finom!

A nap kisütött, ezzel párhuzamosan újra bátran nyúlunk a színekhez is, ruhában, ételben egyaránt! A Nyugat- és Közép-Ázsiái gyümölcs, azaz a gránátalma egy izgalmas hozzávaló, de azt gondolom, kevesen tudjuk használni megfelelően, hiszen még a hámozása is nehezen megy. Valójában hihetetlen sok módja létezik a felhasználásának a teától kezdve a gyógyszeren át sós és édes ételekig. Ez egy variációja, amit ma elhoztam nektek, ahol éppen fűszerként dominál és az egész kis egyszerű ételünket feldobja az apró, pici, édes – savanyú kis magjaival.

 

Egy pár példát azért megemlítenék még, hogy hogyan alkalmazzuk a legpraktikusabban és legínyencebb verziókban. Brownie tetejére, egy vaníliakrémbe, egy zöldség salátában, halakhoz, majd a turmixgépbe téve egy tökéletes reggeli dzsúszként csak úgy, magában. Ami viszont a legizgalmasabb, hogy nem csak a magjait használhatjuk, hanem a héját is. Hatalmas mennyiségű antibiotikum tartalma van, éppen ezért leforrázva, kiázva a tea belőle az egyik legjobb gyógyszer megfázásra. Az országok, ahol megtaláljuk őket, előszeretettel használják minden részét és bizony nem hiába. Rengeteg vitamint tartalmaz belseje, külseje egyaránt, amit minden évszakban megtalálunk a boltokban! Kipróbáltam, működik, így ajánlom bátran minden olvasónak!

Avokádós-baconos penne gránátalmával

 

bevásárló lista

1 érett avokádó
100ml tejszín
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg bacon
1 gránátalma
2 evőkanál olíva olaj
1 csomag penne

 

 

Elkészítés

1 – A tésztát 4-5 perc alatt, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük és félretesszük.

2 – Egy tálban kikeverjük az avokádót, a sajtot egy kis sóval, borssal.

3 – Serpenyőben az olíva olajon megpirítjuk a kockákra vágott hagymát, majd felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

4 – A hagymás tejszínt és az avokádókrémet összekeverjük, forrón ráöntjük a tésztára és szintén keverjük.

5 – Bacont pirítunk, amit tálalásnál a gránátalmával együtt szórunk a tészta tetejére.

 

 

#SzarkaZsófi