Gyermeknapi programkavalkád Győrben!

Összeállította: Földvári Gabriella Fotó: Győr+ archív
2024.05.24. 14:18

Mutatjuk, mennyi minden vár a lurkókra május 26-án vasárnap az idei Gyereknapon Győrben. A kicsiktől a nagyobbakig minden korosztálynak találhatnak a szülők megfelelő programot, amellyel felejthetetlen élményeket szereznek csemetéiknek. Válogassanak!

Városi Gyereknap az Aranypart II-őn

A Betűkaland elnevezésű programkavalkád vasárnap 10 és 18 óra között várja a gyerekeket izgalmas feladványokkal, sok-sok kézművességgel és interaktív helyszínekkel a Generációk Művelődési Háza szevezésében.

Édességek a Széchenyi téren

Ha Gyereknap, akkor az édesség sem maradhat el, minőségi finomságokkal vár idén is a Széchenyi téren a fesztivál. A finomságok mellett a szórakozásból sem lesz hiány, hiszen többek között koncertekkel, arcfestéssel is kedveskednek a gyerekeknek pénteken 16 órától 23-ig, szombaton és vasárnap 10-től 21 óráig.

Ugyanitt a Széchenyi téren, vasárnap 17.30-tól LED-falas kivetítőn követhetjük az Ajka-ETO FC Győr labdarúgó mérkőzést! A meccs után kb. 21.30-kor az ETO FC focistái érkeznek a helyszínre. Az este folyamán a Győr Plusz Média élőben közvetíti az eseményeket, a Széchenyi téren találkozhatnak munkatársainkkal.

Strandolni jó!

Az RQ Vízi Élményparkba is várják a gyerekeket vasárnap egy hatalmas gyermeknapi bulira! Minden felnőttel két 14 év alatti gyermek INGYEN csobbanhat és fürdőzhet!

Állatos Gyereknap

Természetesen a győri állatkert is készül a Gyereknapra. Vasárnap lesz szabaduló szoba játék, rendőrségi kutyás bemutató, rendőrautó és tűzoltóautó bemutató.

A programok között szerepel tengerimalac- vonat, szurikáta látványetetés, ZooShow -állatbemutató, pingvinséta, elefánt tréning, elefánt etetés, apella látványetetés, tapizoo, ugrálóváras játszóház, kipróbálható az új kalandpark és kecskesimogató. Nyitva 10-től 19 óráig.

A gyerekeknek is öröm lehet, de talán még nagyobb öröm a Győri Állatmenhely lakóinak, ha ezen a vasárnap meglátogatják, megsétáltatják őket. Vagy éppen ezen a napon találnak szerető új gazdit maguknak… Az állatmenhely 9 és 12 óra között tart nyitva a látogatók előtt.

Bábmese, színező, felfedezők

A Vaskakas Bábszínházban május 26-án, Gyereknap alkalmából a 14 éves kor alattiaknak ingyenes nézhetik meg a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi előadást.

A bevásárlóközpont is készül, az Árkádban óriási színezővel, színes programokkal és fantasztikus hangulattal várják a gyerekeket szombaton és vasárnap.

A Mobilis is tart Gyereknapot: SZOMBATon számos élmény vár a kis felfedezőkre, robotok, science show, LEGO, okoshomokozó, animáció készítés, vr élmények, okospark, szabaduló szoba.

A hétvégén megnyílik a Bisinger sétányon a vizes játszótér, újdonságként műfüves borítást kapott a tér egy része. A különleges játszótéren a gyerekek különböző, vízzel kapcsolatos játékszerekkel játszhatnak, méghozzá úgy, hogy közben a víz útját maguk irányítják, a játékokat ők „üzemeltetik”. A játékelemek között találhatóak nyitható-zárható zsilipek, ugrálókövek, vízkiemelő spirál, tekerős kút, vízköpő kakashinta, csónak, ivókút és több csobogó, vízköpő, fúvóka teszi még érdekesebbé a parkot. Nyitva naponta 10 és 20 óra között.

Gyereknapi kézműves és termelői kispiac lesz szombaton a Virágpiacon 13 és 18 óra között, ahol többek között kürtőskalácsot, mézet, sajtot, sütit, kézzel készült horgolt, kötött játékokat, ajándéktárgyakat is lehet vásárolni.

Győr környékén is várnak a kalandok

Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastély előtti parkban szombaton, 9-12 óra között várják gazdag programokkal a gyerekeket. Lesz meselabirintus, gólyalábas zsonglőr, ugrálóvár, pónilovagolás, hordóvonat, lovaskocsikázás, táblajátékok, arcfestés, csillámtetoválás, gyöngyfűzés, tűzzománc foglalkozás, fellép a  Kiskalász zenekar.

A pannonhalmi főtéren szombaton 14 és 19 óra között várják a családokat bohóc műsorral, néptánc-, jazzbalett- biciklis- ugrókötél bemutatóval. Koncertet ad Bíró Eszter. Lesz légvár, körhinta, arcfestés, solymász bemutató, íjászat, járműsimogató.

Abdán a Horgásztónál várják vasárnap 15 órától a családokat, ahol többek között óriásbuborék show és horgászverseny is lesz, de lehet majd quadozni, kipróbálni a lövészetet, valamint lesz ugrálóvár, fajátékok, fazekasfoglalkozás, kreatív foglalkozás, arcfestét és állatsimogató.