Hirdetés
Győr+
2013.05.25. 08:00

Gyereknap Bóbita szigetén

Május utolsó vasárnapja gyermeknap, amit városszerte több helyszínen ünnepelhetnek meg a családok. A Radó Bóbita szigetévé változik, az Apátúrházat már szombaton birtokba vehetik a győri gyerkőcök.

Hirdetés

A Széchenyi téri múzeum udvarán szombaton 10 órától Farkas Árpád zenetanár számtalan hangszerrel ismerteti meg az érdeklődőket. Az Európa Koncert Szalonegyüttes tagjai is nagyon várják a szombatot, ők a Gia, a kis tigris világjárása című mesekoncerttel lépnek fel 11 órától. Délben Varga Attiláné Veronika múzeumpedagógus tart gyermekfoglalkozást, fél egytől a Gyermekélet című múzeumi filmet vetítik. Egy és két órakor kezdődik Tanai Péter néprajzkutató előadása a pünkösdi királyságról, amit népi játszóház követ. A szombati múzeumi program 15 órakor Székely Zoltán előadásával zárul, a művészettörténész a középkori játékokról mesél.

 

Hirdetés

A Mobilis a gyermeknap alkalmából szombaton ad helyet az I. TRÉV és Készlény találkozónak. A TRÉV, vagyis a „Te rajzolsz, én varrok” alkotócsoport immáron egy éve örvendezteti kis közönségét azzal, hogy 3D-s plüssfigurák formájában életre kelti a gyerekrajzokat. Programajánlójukban egyebek mellett bűvészműsor, bábelőadás, koncert, számos kézműves foglalkozás és izgalmas kísérlet is szerepel.

 

A Radón vasárnap 10 órától Weöres Sándor legszebb verseinek alakjai elevenednek meg. Pávaszem királykisasszony kastélyában ügyességi játékok várják a gyerekeket, akik áteshetnek Békakirály próbáján, felépíthetik Bóbita házát és szép tárgyakat bütykölhetnek maguknak ajándékként. Megnyílik a zsonglőrtanoda, indul a körhinta, vízre szállnak a sárkányhajók, a színpadon bábosok és zenészek gondoskodnak a nagyérdemű közönség szórakoztatásáról. Fellép a Kiskalász és a Garabonciás zenekar, a Holló együttes és a Ládafia bábszínház.

 

A Xantus-állatkert vasárnap 10 órától fogadja a családokat játszóházakkal, állatsimogatóval, ajándékokkal, meglepetésekkel, míg a Likócsi Közösségi Ház udvarán délután kettőkor kezdődnek az események. Újvá-rosban a Radó-szigeti programokra tekintettel késik a gyereknap, a művelődési ház június elsején ünnepel. Kalandkereső címmel 10 órától a nagyszülők elfeledett játékait elevenítik fel a résztvevők, 11-től a Hangraforgó Együttes ad koncertet, 12 órától versenyek várnak a gyerekekre.

 

Az értelmileg sérültek és segítőik megyei egyesülete gyermeknapi rendezvényét május 30-án, Kiskúton, az állatkert melletti szabad területen tartják. Délelőtt a biztonságos közlekedés jegyében rendeznek játékos versenyeket Gerendai Sándorné rendőr őrnagy közreműködésével. A gyerekek kipróbálhatják a Segwayt és az óriás ugrálóvárat is. A rendezvényre az idén is ellátogat a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre, hogy felvonulásukkal színesítsék az ünnepet. Délután állatkerti séta szerepel a programban.

 

A Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút is várja a látogatókat május 25-én 9 és 18 óra között. Győrből kedvezményes jeggyel utazhatunk a 8 óra 42 perckor induló vonattal. A gyereknapi kínálatban többek között múzeumvasutazás szerepel az András gőzössel és a Kiscenk dízellel. A kis utasok megnézhetik a fűtőházat, a mozdonyos skanzent, s hajtányozhatnak is.

 

Földvári Gabriella

Fotó: illusztráció

likeold
a fb oldalunkat