Hirdetés

Gyerekek imádkoznak a békéért

győr+
2019.10.11. 15:31

Világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért október 18-án, pénteken helyi idő szerint 9 órától. Az elmúlt esztendőkben hazánkban is számos helyen csatlakoztak az eseményhez.

Hirdetés

Maga a kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult.

Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Ez az alkalom októbernek mint a rózsafüzér hónapjának kiemelt hangsúlyt ad. Ferenc pápa döntése szerint 2019 októbere a világmisszió rendkívüli hónapja. A Szentatya kérésére az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű imakezdeményezésnek a misszió lesz a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoznak. Az a cél, hogy a gyermekek imája legyen az Egyház missziós megújulásának a lelke.

Hirdetés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívja a gyermekeket – kéri a tanítókat, hitoktatókat, nevelőket, szülőket, nagyszülőket –, hogy kapcsolódjanak be a gyermekek nagy imamissziójába, és október 18-án 9 órakor imádkozzák a gyermekekkel együtt a rózsafüzért.

Forrás: Magyar Kurír

likeold
a fb oldalunkat