Gyere és játssz velünk a Barátság parkban!

Győr+
2014.04.15. 16:17

Sikeres volt az elmúlt évben a „Gyere és játssz velünk a Barátság parkban” program. A városi családsegítő szolgálat gyermekjóléti központja, a városrész önkormányzati képviselője és a helyszínt biztosító Győr-Szol a csellengők felkarolására indított projekt folytatását szeretnék.

 

Szilasiné Nemoda Judit, a Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központ Utcai- és lakótelepi szociális munkása kifejtette, a program célja az utcán csellengő fiatalok felkarolása, a csellengés megelőzése. A szakemberek ott igyekeznek megszólítani a gyerekeket, ahol az idejüket töltik. Mivel a tavalyi évben sikert aratott a kezdeményezés – több mint százszor kölcsönöztek fiatalok játékot, a közös alkalmak jó hangulatban teltek – a szervezők folytatni szeretnék a programot. A fiatalokat minden hét kedd és csütörtök délutánján várják a Barátság parkban egy közös játékra. Rossz idő esetén pedig a parkkal szemben lévő gyermekjóléti központban a Szigethy Attila utca 107. szám alatt.

 

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő szerint fontos, hogy minél több fiatal jöjjön sportolni, s a kiváló adottságokkal rendelkező Barátság Parkban minél több szervezett programot biztosítsunk számukra. Hozzátette, a Barátság parkon túl az egész városrész sok lehetőséget tartogat az ilyen irányú kikapcsolódásra. Adyvárosban több sportpálya és sok játszótér megújult, ahol biztonságban kikapcsolódhatnak a fiatalok.

Nagy Csaba, a Barátság Parkot üzemeltető Győr-Szol Zrt. kommunikációs munkatársa kifejtette, ahogy az elmúlt évben is, idén is örömmel adnak helyet egy ilyen programnak.

 

Fotó: Marcali Gábor