Győr+
2011.08.10. 16:32

Gyászol Győr, és a város sportélete

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata megdöbbenéssel értesült a győri és a magyar öttusasport megteremtőjének, Magyar Vilmos mesteredzőnek a halálhíréről.

A 85 éves korában elhunyt sportember az öttusa iránti rajongásával, szigorú és következetes szakvezetői tevékenységével, és a városa iránt érzett elkötelezettségével példát állított valamennyi, a környezete iránt, az egészséges nemzedékért tenni akaró emberek számára.

1986 és 1993 között a magyar női válogatott szövetségi kapitánya volt. Legeredményesebb tanítványa, a győri Kovács Irén, a magyar női öttusázás első vb-érmét szerezte meg 1989-ben. Az első női Európa-bajnokságon, 1989-ben Modenában a magyar csapat és a váltó is ezüstérmet szerzett. A női válogatott gerincét hosszú ideig Magyar Vilmos tanítványai, a győri lányok alkották.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 1994-ben Pro Urbe Győr-díjjal ismerte el Magyar Vilmos Győrért, a közösségért, a város sportjáért végzett áldozatkész, odaadó és fáradhatatlan tevékenységét. Emlékét örökre megőrizzük!

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében:

Borkai Zsolt

polgármester